Trudnice, bebe i deca bez pratnje

Trudnice, bebe i deca bez pratnje

Putovanje trudnica


Trudnice se mogu prevoziti do 36 nedelje normalne, nekomplikovane trudnoće. U slučajevima komplikovane trudnoće (blizanci i sl.) , mogu se prevoziti do 32. nedelje. U periodu od 28. do 36. nedelje trudnoće, trudnica mora posedovati potvrdu svog ginekologa o starosti trudnoće i očekivanom terminu porođaja. Potrebno je da buduća majka obavesti našeg agenta u vezi sa svojom trudnoćom već prilikom vršenja rezervacije mesta na letu.

Maloletna deca bez pratnje


Tokom putovanja, od check-in za let do dolaska na konačno odredište, Vaše dete je uvek pod našom kontrolom. Ova usluga važi za decu od 5 do ispod navršenih 18 godina starosti, ako odrasla osoba starosti od 18 godina i više ne putuje sa njima na istom letu i u istoj klasi. Deci do 5 godina starosti nije dozvoljeno da putuju sami.

Ova usluga je obavezna za decu uzrasta od 5 do 12 godina i ne naplacuje se na letovima koje obavlja Singapore Airlines, a opciona je usluga za one od 12 do 18 godina starosti i ova usluga se naplaćuje.

Kako prijaviti putovanje deteta?


UM Handling Form  (198K  PDF)

Kada rezervišete let u Vašoj lokalnoj Singapore Airlines kancelariji ili kod agenta, naznačite da je u pitanju putovanje deteta i tražite formular za putovanje deteta, nakon ćega treba da formular  popunite i vratite osobi kod koje ste rezervisali kartu. Na taj način ćemo mi biti obavešteni o Vašem zahtevu i pratićemo proceduru za ovakvu vrstu usluge.

Ako Vaše dete putuje na letu kojim upravlja partnerska, ali ipak druga, avio kompanija, možda će biti potrebno da se obratite i njima direktno zbog politike putovanja sa decom koju poseduje svaka kompanija.

Šta ako mi nije potrebna ova usluga?


UM Assistance and Handling Waiver Form  (7K  PDF)

Ako je Vaše dete uzrasta od 12 do 18 godina, možete da izaberete da se odreknete usluge putovanje maloletne osobe sa pratnjom. Možete napraviti rezervaciju leta za Vaše dete u loklanoj kancelariji Singapore Airlines-a ili kod turističkog agenta.

Kada izvršite rezervaciju, tražite da Vam se dostavi formular za odricanja korišćenja ovakve vrste usluge da bi ga popunili i vratili. Na taj način ćemo mi biti obavešteni o Vašem zahtevu i pratićemo proceduru za ovakvu vrstu usluge.

Putovanje sa detetom ili bebom


Putovanje se ne preporučuje za bebu u prvih sedam dana od rođenja, a odbija se zahtev za putovanje ako je prošlo samo 48 sati od porođaja. Ako putujete sami sa dve bebe, molimo Vas da se obratite lokalnoj Singapore Airlines kancelariji i naznačite to kako bi se rezervisao poseban aranžman.

Obroci za decu


Možete da zahtevate dečije obroke na svim Singapore Airlines letovima, osim onih između Singapura i Kuala Lumpura. Molimo Vas da nam napomenete zahtev u trenutku rezervacije avio karte. Više o obrocima za decu možete videti ovde