Prtljag

Prtljag
 • koferi

  Standardni prtljag

  Prevoz prtljaga avionom je veoma precizno definisan. Pored prtljaga koji predajete prilikom čekiranja u avion možete sa sobom uneti i ručni prtljag (ličnu torbu, kesu, laptop). U ručni prtljag spakujte samo ono što vam je potrebno tokom puta i lična dokumenta. Izbegavajte rizične predmete da nosite u ručnom prtljagu. Zaboravite na upaljače, šibice, grickalice, pincete, makazice. Sve to spakujte u veliki prtljag. Prevoz ličnih stvari putnika uračunat je u cenu avio prevoza. Prtljag putnika mora sadržati samo one stvari koje su potrebne za lično korišćenje, nošenje i upotrebu tokom puta. Singapore Airlines dozvoljava za putnike prve klase i putnike koji koriste apartman  50kg, 40kg za putnike poslovne klase i 30kg za putnike ekonomske klase, dok je za decu do  2 godine starosti dozvoljeno 10 kg besplatnog prtljaga.Putnicima ekonomske klase, Singapore Airlines dozvoljava unošenje jednog komada ručnog prtljaga u putničku kabinu, maksimalnih dimenzija 115 cm i težine 7 kg. Putnicima viših klasa dozvoljeno je da ponesu dva komada ručnog prtljaga. Kao ručni prtljag u kabinu se mogu uneti torba sa točkićima (trolley) dimenzija: 55 x 40 x 20 cm, vreća za odela maksimalnih dimenzija 115 cm i da debljina ne prelazi 20 cm kao i aktovka maksimalnih dimenzija 50 x 40 x 20 cm.
 • Ručni prtljag

  Prtljag koji putnik unosi sa sobom u putničku kabinu, o kome se sam stara, ne ulazi u dozvoljenu količinu predatog prtljaga. Iz mera bezbednosti i komoditeta u kabini, putnicima ekonomske klase je dozvoljeno da imaju samo jedan ručni prtljag čije ukupne dimenzije ne prelaze 115 cm ni težinu veću od 7 kg. Putnicima viših klasa dozvoljeno je da ponesu dva komada ručnog prtljaga. Kao ručni prtljag u kabinu se mogu uneti torba sa točkićima (trolley) dimenzija: 55 x 40 x 20 cm, vreća za odela maksimalnih dimenzija 115 cm i da debljina ne prelazi 20 cm kao i aktovka maksimalnih dimenzija 50 x 40 x 20 cm. Lične stvari mogu biti takođe unete: kišobran, štap, ženska torbica, kaput, mali fotoaparat ili kamera, laptop, knjiga / časopis, sklopiva dečja kolica i hrana za bebe koja je potrebna tokom leta.
  na aerodromu
 • special baggage
   

  Specijalni prtljag

  Ukoliko putnik ima prtljag koji nije standardan, neophodno je da  prijavi ovakvu vrstu prtljaga već prilikom vršenja rezervacije mesta i tek nakon odobrenja od strane Singapore Airlines-a, ovakav prtljag može biti prihvaćen na prevoz. Sportska oprema će biti uračunata u Vaš limit koji postoji za prtljag. Neki od primera sportske opreme su: Oprema za golf, Daske za jedrenje (surfing), Oprema za ronjenje, Kanui, Oprema za skijanje, Bicikli. Takse za višak prtljaga primenjivaće se ako Vaša sportska oprema i drugi prijavljeni prtljag prelaze dozvoljeni besplatni limit ili veličinu koja je propisana Muzički instrumenti se mogu prevoziti na letovima Singapore Airlines-a samo ako putnik koji ih nosi plati dodatno sedište za instrument. Ovo je moguće uraditi samo ako se putuje u ekonomskoj klasi. U višim klasama nije moguće prevoziti muzičke instrumente. Sve navedene informacije su informativnog karaktera i podložne su promeni. Za sve detaljnije informacije obratite se našoj kancelariji.
 • Dodatni prtljag

  Singapore Airlines  ima  dva koncepta za naplatu viška prtljaga koji su usklađeni sa komadnim i težinskim konceptom. Zonska naplata viška prtljaga primenjuje se na svim letovima Singapore Airlines-a osim na onim ka SAD i Brazilu. Naplata viška prtljaga po zonama primenjuje se tamo gde važi težinski koncept. Doplata iznosi od 8 do 110 američkih dolaza po kilogramu viška. Komadna doplata se primenjuje tamo gde se primenjuje i komadni koncept a to je na rutama ka SAD i Brazilu. Po ovom konceptu naplaćuje se fiksni iznos na svaku dodatnu torbu. Iznos nadoknade zavisi od destinacije i kreće se od 84 do 180 američkih dolara po torbi viška i pravcu.
  Singapore-Airlines-baggage-fees
 • baggage

  Izgubljeni prtljag

  U slučaju neprispeća prtljaga, putnik sa avionskom kartom i nalepnicama (sticker-ima) za predati prtljag, treba da se odmah obrati Službi traganja za prtljagom koja se nalazi na svakom aerodromu. U slučaju prispeća oštećenog prtljaga, ova služba pruža uslugu pravljenja zapisnika i pokretanja postupka za obeštećenje kod avio-kompanije.
 • Zabranjeni predmeti

  U avion se ne smeju unositi:
  • lako zapaljive i eksplozivne materije i gasove,
  • municija,
  • zapaljive tečnosti i kiseline,
  • šibice u većim količinama,
  • otrovne, infektivne i radioaktivne predmete i materije.
     
  kesica za putovanje