Indija

Visakapatnam

Visakapatnam

Avio karte za Visakapatnam

Većina indijaca nazivaju ovaj priobalni grad južne Indije - Vizag. Visakapatnam je postao poznat po velikom brodogradilištu i izvozu čelika. Pored bogate istorije danas je pravo kosmopolitsko sedište indijske države Andra Pradeš. Odlično je pozicioniran na obalama okeana a na kopnu ušuškan u zelenilo ne previsokih planina. Zbog čuvenih pećina, prelepih plaža koje spadaju kao najuredjenije u ovom delu Indije, Visakapatnam privlači sve veći broj turista.

Podmornica i plaže

Podmornica pod nazivom Kurusura koja je izložena na promenadi svakog posetioca iznenadjuje svojom veličinom. Pravi je doživljaj upoznati se sa unutrašnjim prostorijama i svim mašinskim detaljima podmornice. Bila je aktivna do 1971 a sada predstavlja atrakciju koju obilazi veliki broj turista.

Plaže  Visakapatnam-a spadaju u najuredjenije i najčistije u Indiji. Vrlo je prijatno provesti dan na plaži ili prošetati dugačkom promenadom koja prati peščanu obalu grada.

Singapur i njegove atrakcije

U Singapuru uz neki od SSH paketa (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura, njegovih atrakcija . Naša preporuka na putovanju za Visakapatnam jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. U saradnji sa gradom Singapurom, avio kompanija Singapore airlines je obezbedila paket sa kojim  ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Visakapatnam neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog  grada.

Putovanje za Visakapatman

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to: Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Prištine. Takodje tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Visakapatnam. Ukoliko planirate putovanje za Visakapatnam možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas kontaktirati.

Klima Visakapatman-a

U Visakapatnamu preovladava tropska klima. Tokom sedam meseci godišnje preovladava  suša. Hladnija sezona traje od decembra do februara. Zabeležena minimalna tepmeratura je +20 stepeni C a maksimalna +42.

 

/

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

1280px-Visakhapatnam_airport

Visakhapatnam Airport - Internacionalni aerodrom Visakapatnam


Predstavlja najprometniji aerodrom indijske savezne države Andra Pradeš. Redovno je povezan sa Singapurom, Dubai, Kolombom i Kuala Lumpurom. U početku aerodrom je služio samo za vojne svrhe a danas povezuje Visakapatnam sa svetom i svim velikim gradovima Indije. 

 

Visakapatnam Galerija