Novi Zeland

Velington

Velington

Avio karte za Velington

Veligton je mali grad sa velikim srcem. Za Lonely Planet Velington je “coolest little capital”( najopušteniji glavni grad). Singapore Airlines ima redovne linije ka Velingtonu iz Singapura.

Sa svojom nezavisnom kulturnom scenom prednjači u odnosu na ostale države sveta . Prvoklasni filsmki programi, festivali začinjeni su sa velikom ponudom piva iz malih kućnih pivara.

U ovoj opuštenoj atmosferi nezaobilasni su kafei sa prvoklasnom kafom, isto takvim restoranima. Velington je ponos i radost Novog Zelanda kako kažu meštani . Karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Singapore Airlines vodi vas za Velington

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Velingtonu iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Sidnej.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  25 i 27 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Tura Lord of the Rings  i vožnja uspinjačom

Ukoliko ste u ljubitelji filmske i književne triologije Lord of the Rings, ovo je pravo mesto za Vas. U mogućnosti ste da obidjete lokacije na kojima je ovaj film sniman. Videćete gradić Hobita, zmaja Šmauga i ostale lokacije gde je film sniman. Pored ovog  sniman je  i film King Kong .

Veligtonska uspinjača spada u najstarije ove vrste na svetu. Kao sto godišnja atrakcija uspinjača Vas vodi do vidikovca sa kojeg možete videte grad i okolinu. U ovaj obilazak uključen je obilazak i botaničke bašte.

Klima i temperatura

Velington ima najprijatniju temperaturu od svih većih gradova na ostrvu. Leta su blaža, suvlja sa najvišim temperaturama od oko 32 stepena celzijusa; zime su nešto hladnije sa više padavina u Junu i Julu.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Welington aerodrom

Aerodrom Velington - Wellington International Airport


Aerodrom Velington nalazi se na 5, 5-om kilometru jugositnočno od centra grada. Po prometu nalazi se na trećem mestu na Novom Zelandu. Odlično je povezan sa svim glavnim destinacijama Australije kao i ostatka sveta.
Save

Velington Galerija