Singapur

Singapur

Singapur

Avio Karte za Singapur

„Lavlji grad“, što u prevodu Singapur doslovce znači, važi za najorganizovaniji grad na svetu. Sa toplom klimom, vrhunskim hotelima, restoranima i brojnim turističkim atrakcijama Singapur je odlična destinacija tokom cele godine. Čudnom mešavinom drevnog i modernog, Singapur je postao dom raznih etničkih nacija: kineza, malajaca  i indijaca. Impozantne gradjevine smeštene  u bujnom zelenilu sa čuvenom botaničkom baštom i brojnim vrtovima čine Singapur veoma prijatnim za život i provod.  Ako vam vrućina zasmeta, rashladite se u brojnim tržnim centrima i restoranima duž rukavca reke Singapura. Singapur je jednostavan za snalaženje sa dobro organizovanim i jeftinim javnim prevozom . Obavezno ponesite kišobran kako bi ste se zaštitili od sunca i iznenadnih pljuskova koji su u ovom delu Azije česti.

Uronite u nepregledan splet ulica kojima obitavaju svi narodi daleke Azije, upoznajte kulturu, gastronomiju, religiju od Kine preko Indije i naroda Jugoistočne Azije. Bezbroj restorana, prodavnica sa raznolikom robom i lepi parkovi sa kineskim paviljonima karakteristični su za gradsko jSve u svemu upoznajte i divite secivilizacijskim i kulturnim različitostima i smestite se u jednom od hotela ovog dela grada koji će vas zapanjiti luksuzom i  svojom ponudom.

Singapore Airlines vodi vas za Singapur

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Singapuru; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Changi international airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi .  Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Marina Bay i Sentosa

Marina Bay predstavlja jednu od najatraktivnijih lokacija Singapura. Marina je okružena veštački napravljenom obalom na kojoj se nalaze danas najveće atrakcije Singapura, od hotela, “Marina Bay Sands” do rajskih vrtova sa gigantskim stilizovanim drvećem koje ukrašavaju nepregledno i najlepše rastinje ovog dela sveta. Za sve ljubitelje umetnosi tu su najprestižniji muzeji, galerije, operske i pozorišne dvorane; za ljubitelje šopinga i one sa najrafiniranijim modnim ukusom zadovoljiće  nepregledan niz prodavnica svih svetskih brendova; za gurmane veliki izbor restorana svih svetskih kuhinja;… da li smo nešto propustili.. da i za ljubitelje Formule 1, tu je velika trka Singapura koja se održava na bulevarima ovog fascinantnog dela grada. Rezervištie avio karte za Singapur  on-line ili telefonom.

Sentosa je nekadašnja engleska vojna baza koju  poseti oko četiri miliona turista godišnje. Do ostrva, koje se nalazi na krajnjem jugu Singapura, može se doći mostom koji ga povezuje sa gradom ili impresivnom, kilometar i po dugačkom žičarom (besplatan jedan pravac za SIA putnike). U predivnom prirodnom okruženju sagrađeno je obilje zabavno-rekreativno sadržaja poput “Podvodnog sveta”, Univerzal studija sa filmskih tematskim parkom, atrakcije sa ružičastim delfinima, parka leptira i insekata, golf terena, večernjih laserskih predstava i mnogo toga drugog.

Klima i temperatura

Singapur se nalazi u neposrednoj blizini ekvatora i ima tropsku klimu, sa veoma malo varijacija u temperaturi tokom godine. Prosečna temperatura tokom dana iznosi 31°C, a noću se spušta na oko 25°C. Najviše kiše padne tokom zimskog monsuna, od decembra do marta, a u manjoj meri tokom letnjeg monsuna, od juna do septembra. Oluje, međutim, mogu biti u bilo kom delu godine. Generalno je toplo vreme i visoka vlažnost vazduha (u proseku 84%). Kako se temperature jedva razlikuju iz meseca u mesec, dobro vreme da posetite Singapur je tokom cele godine. Maj i jun su malo topliji i vlažniji od ostalih meseci u godini, dok je decembar najvlažniji mesec. Što se festivala tiče, skoro svakog meseca ulice, hramovi i etničke enklave Singapura, oživljavaju šarolikim verskim i kulturnim svečanostima.

- Promocije do 2017-09-30

Singapur

Singapur

od Od 780 EUR

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

changi4


Aerodrom Changi


Aerodrom Changi u Singapuru poslednjih pet godina proglašavan je za No1 na svetu od strane Skytrax-a.

Najnoviji Terminal 5 poneće ime Jewel (dragulj) i biće završen do 2018.

Krasiće ga prirodno osvetljena staklena kupola, mnoštvo zelenila, šuma sa stazom za planinarenje i spektakularni 40 metara visoki vodopad.

Singapur Galerija