Singapur

Singapur

Singapur

Avio Karte za Singapur

U prevodu Singapur doslovce znači „Lavlji grad“. Važi za najorganizovaniji grad na svetu. Singapore Airlines sa sedištem u Singapuru obavlja letove ka svim značajnim svetskim i regionalnim destinacijama. Sa toplom klimom, vrhunskim hotelima, restoranima i brojnim turističkim atrakcijama Singapur je odlična destinacija tokom cele godine. Čudnom mešavinom drevnog i modernog, Singapur je postao dom raznih etničkih nacija: Kineza, Malajaca  i Indijaca. Impozantne gradjevine smeštene  u bujnom zelenilu sa čuvenom botaničkom baštom i brojnim vrtovima čine Singapur veoma prijatnim za život i provod.  Ako vam vrućina zasmeta, rashladite se u brojnim tržnim centrima i restoranima duž rukavca reke Singapura. Singapur je jednostavan za snalaženje sa dobro organizovanim i jeftinim javnim prevozom . Avio karte  za Singapur i ostale destinacije možete kupiti on-line  ili  pozvati poslovnicu i  izvršiti rezervaciju.

Singapore Airlines vodi vas za Singapur

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Singapuru; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Changi international airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi .  Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Marina Bay i Sentosa

Marina Bay predstavlja jednu od najatraktivnijih lokacija Singapura. Marina je okružena veštački napravljenom obalom na kojoj se nalaze danas najveće atrakcije Singapura, od hotela, “Marina Bay Sands” do rajskih vrtova sa gigantskim stilizovanim drvećem koje ukrašavaju nepregledno i najlepše rastinje ovog dela sveta. Za sve ljubitelje umetnosi tu su najprestižniji muzeji, galerije, operske i pozorišne dvorane; za ljubitelje šopinga i one sa najrafiniranijim modnim ukusom zadovoljiće  nepregledan niz prodavnica svih svetskih brendova; za gurmane veliki izbor restorana svih svetskih kuhinja; Za ljubitelje Formule 1, tu je velika trka Singapura koja se održava na bulevarima ovog fascinantnog dela grada. Rezervištie avio karte za Singapur  on-line ili telefonom.

Sentosa je nekadašnja engleska vojna baza koju  poseti oko četiri miliona turista godišnje. Do ostrva, koje se nalazi na krajnjem jugu Singapura, može se doći mostom koji ga povezuje sa gradom ili impresivnom, kilometar i po dugačkom žičarom. U predivnom prirodnom okruženju sagrađeno je obilje zabavno-rekreativnih sadržaja. Atrakcije poput “Podvodnog sveta”, Univerzal studija sa filmskim tematskim parkom privlače veliki broj turista. Tu su i čuvene akrobacije sa ružičastim delfinima. Pored Parka leptira , Parka ptica i orhideja dan krunišite večernjim laserskim predstavama.

Klima i temperatura

Singapur se nalazi u neposrednoj blizini ekvatora i ima tropsku klimu, sa veoma malo varijacija u temperaturi tokom godine.  Kako se temperature jedva razlikuju iz meseca u mesec, dobro vreme da posetite Singapur je tokom cele godine. Maj i jun su malo topliji i vlažniji od ostalih meseci u godini, dok je decembar najvlažniji mesec. Obavezno ponesite kišobran kako bi ste se zaštitili od sunca i iznenadnih pljuskova koji su u ovom delu Azije česti.

 

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

changi4


Aerodrom Changi


Aerodrom Changi u Singapuru poslednjih pet godina proglašavan je za No1 na svetu od strane Skytrax-a.

Najnoviji Terminal 5 poneće ime Jewel (dragulj) i biće završen do 2018.

Krasiće ga prirodno osvetljena staklena kupola, mnoštvo zelenila, šuma sa stazom za planinarenje i spektakularni 40 metara visoki vodopad.

Singapur Galerija