Kambodža

Siam Rep

Siam Rep

Avio karte za Siam Rep

Siam Rep, što u prevodu znači “sijamski poraz”, je grad u Kambodži koji se najbrže razvija. Singapore Airlines redovno leti za Siam Rep kao glavnu turističku destinciju Kambodže.

Služi kao glavna turistička baza za posetu svetski poznatoj destinaciji Angkor. Zahvaljujući toj atrakciji, Siam Rep je sebe transformisao u veliko turističko čvorište. Ovo je šarmantno, opušteno i prijatno mesto za boravak tokom obilaska hramova. Siam Rep nudi širok spektar hotela i smeštaja, kao i veliki izbor restorana sa odličnom hranom.

Avio karte rezervišite putem online sistema ili telefonom.

Singapore Airlines vodi vas za Siam Rep

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Siam Rep iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Siem Rep International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  12 i 14 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu destinaciju.

Stara prestonica Angkor i hram Angkor Vat

Angkor – Najveća atrakcija u Kambodži i jedan od najspektakularnijih drevnih lokaliteta na zemlji, Angkor predstavlja ogroman kompleks hramova, koji sadrži ostatke prestonice Kmerskog carstva, od IX do XV veka nove ere. Prostire se na površini od 400 km2 uključujući i šumsku oblast.

Angkor Vat je verovatno najveća verska građevina na svetu. Obuhvata hram Bajon, (kod Angkor Toma), sa mnoštvom masivnih kamenih lica i Ta Prohm, budistički hram uništen isprepletanim drvećem koje se diže sa hrama. Angkor Vat je simbol Kambodže i kao takav nalazi se na državnoj zastavi.

Temperatura i Klima

Kambodža ima dve sezone. Suvu od oktobra do kraja aprila i kišnu od maja do kraja septembra.  Idealni meseci su decembar i januar, kada je vlažnost relativno niska, još uvek ima malo kiše i hladni povetarac duva širom zemlje. Najtopliji mesec je april, kada temperatura često prelazi 40°C.  

REP

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

siam-reap-airport

Siem Reap International Airport - Siam Rep internacionali aerodrom


Nalazi se na samo 6 km od grada. Najprometniji je aerodrom u Kambodži. Proširen je 2006. godine sa novim terminalom. Planira  se izgradnja novog aerodroma na čak 60 km od gradskog jezgra


Siam Rep Galerija