Australija

Sidnej

Sidnej

Avio karte za Sidnej

Sidnej, Australija, je veoma važna svetska turistička destinacija, stoga uživa posebno mesto medju destinacijama na koje leti Singapore Airlines. Svojim posetiocima nudi pregršt mogućnosti. Slikovite jedrilice u Sidnejskoj luci; parkovi bogati cvećem i  zelenilom; peščane plaže i restorani; brojne uličice koje vrve od lokala sa raznovrsnom ponudom. Atrakcije koje se izdvajaju i koje su nezaobilane ukoliko ste u poseti Sidneju prvi put su Sidnejska opera i Sidnejski lučki most. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Singapore Airlines vodi vas u Sidnej

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Sidneju iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Sidnej.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  25 i 27 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Sidnejska opera i Lučki most

Sidnejska opera - Izgradnja Sidnejske opere završena je 1973. godine. Predstavlja najistaknutiju građevinu 20.veka. Gradjena je u ekspreonističkom modernom umetničkom stilu. Sačinjavaju je pet pozorišnih sala; pet studija za izvođenje proba; dve glavne dvorane; četiri restorana; šest barova; mnogobrojne prodavnice suvenira. Sidnejska opera  je 2007. godine postala deo UNESCO-ve Svetske baštine.

Lučki most se nalazi pored opere i spaja sidnejski poslovni centar sa severnom obalom. Zbog karakterističnog izgleda most nosi nadimak "the Coathanger" - vešalica za kaput. Ukoliko se popnete sve do vrha čeka vas očaravajuć pogled na grad i Pacifik. Grad možete obilaziti ferijem, autobusom, vozom ili taksijem; a ukoliko imate nekoliko dana na raspolaganju iznajmite auto i krenite u obilazak živopisnih gradića i sela.

Temperatura i klima

Za razliku od drugih delova Australije, Sidnej ima prijatnu klimu tokom cele godine; Stoga i poseta zimi ne predstavlja nikakav problem. Proleće traje od septembra do novembra; leto od decembra do februara; jesen od marta do maja; zima od juna do avgusta.

Plaže

Od plaža kojih ima preko 30 najpoznatije su Bondi, Bronte i Manly i Tamarama. Ukoliko je jedna od vaših želja da naučite da surfujete, ovde je možete ostvariti. Za početnike dobar izbor su plaže Bondi i Manly, dok su za one malo smelije idealne Narrabeen i Dee Why.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Sidnej aerodrom

Sidney Kingsford


Sidney Kingsford Airport, nalazi se na 8 km južno od centra. Predstavlja najmoderniji i najprometniji aerodrom na kontinentu. Kao komercijalni aerodrom on je u najstariji aerodrom koji radi u kontinuitetu na svetu. Po prometu na 31. mestu

Save

Save

Save

Save

Sidnej Galerija