Indonezija

Semarang

Semarang

Avio karte za Semarang

Semarang, (Indonezija), je veoma važna  turističko - poslovna destinacija. Semarang je centralno javanski grad od 1,5 miliona stanovnika; zato se nalazi medju gradovima na koje leti Singapore Airlines.Obidjite grad i (okolne atrakcije) koji su naselile mnogobrojne nacije od Malajaca, Kineza, Holandjana i dr. Uživajte u kulturnom, kulinarskom i arhitektonskom nasledju stanovništva. Za prave ljubitelje istorije Semerang je prava destinacija jer se u blizini nalazi Borobudur najveći budistički istorijski kompleks na svetu.

Singapore Airlines vodi vas u Semarang

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Semerangu iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Achmad Yani International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Borobudur i Sam Po Kong

Borobudur - je najveći budistički hram u Jugoistočnoj Aziji. Ova velika piramida se nalazi u centralnom delu ostrva Java u Indoniziji. Piramida je verovatno građena između 750. i 850. godine za vreme vladavine dinastije Sailendra. Vekovima je bila prekrivena vulkanskim pepelom dok je Evropljani nisu otkopali. U periodu između 1973. i 1983. je sproveden veliki program obnove. Unesko je 1991. godine stavio ovaj hram na listu svetske kulturne baštine.

Sam Po Kong predstavlja najstariji kineski hram u gradu. Datira iz 15 veka kada ga je osnivač (čuveni admiral i istraživač Zheng He), posvetio budističkoj i muslimanskoj veri. Ovaj hram  zbog svog multikonfesionalnog karaktera predstavlja pravi primer tolerancije i suživota religija i različitih nacija koji naseljavaju ovaj grad. Karakterističan je po stilu koji objedinjuje i kineski i javanski

Temperatura i klima

Semarang, (ostrvo Java) podleže uticaju tropsko-monsunske klime. Vrlo vlažno, sparno sa konstantnom temperaturom oko 29 stepeni. Najsuvlji delovi godine su u mesecima od Juna do kraja Avgusta. Obucite se  lagano.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

semeranb-air
Semarang internacionalni aerodrom - Achmad Yani International Airport

Nalazi se u neposrednoj blizini grada i povezan je sa svim lokalnim destinacijama; od internacionalnih tu je redovna linija Silk Air sa Singapurom.
Save

Semarang Galerija