Tajland

Puket

Puket

Avio karte za Puket

Puket je ostrvo na sat leta južno od Bangkoka. Puket je najveće, najbogatije i najkomercijalnije tajlandsko letovalište. Zato predstavlja važnu destinaciju na koju lete Singapore Airlines avioni. Pruža veliki izbor hotela i atrakcija, i vodenih sportova a za ronioce je pravi raj. Glavni grad je Phuket Town. Najpoznatije plaže su Patong, Karon, Kata…. U blizini ostrva je i mozda najveca atrakcija Tajlanda Phang Nga zaliv; Smešten oko 95km od ostrva.

Singapore Airlines vodi vas na Puket

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka ostrvu Puket iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Phuket International Airport. Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Obidjite Džejms Bond ostrvo i veliku statuu Bude

Phang Nga zaliv je jedna od najvećih atrakcija Tajlanda i jedna od najslikovitijih oblasti u zemlji. Sačinjen je od prelepih pećina, udubljenja u stenama i krečnjačkih ostrva. Najpoznatije ostrvo u zalivu je morski stub, čiji je naziv Ko Ping Kan. Ostrvo je poznato, jer se pojavljuje u filmu Džejmsa Bonda, "Čovek sa zlatnim pištoljem". Popularan način posete Phang Nga zalivu je sa kajakom, jer je to i jedini način da uđete u udubljenja i pećine..

Temperatura i klima

Puket je pod uticajem tropsko - monsunske klime. Najbolje vreme za posetu je od februara do kraja juna. Ostali periodi su monsunski kada je poseta ostrvima slabija a i cene su niže.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Puket aerodrom

Phuket International Airport - Medjunarodni aerodrom Puket


Nalazi se na 32 km od glavnog grada ostrva Phuket City - a. Po prometu je na drugom mestu u Tajlandu. Od glavnih turističkih destinacija udaljen je do 10 km.

Puket Galerija