Australija

Pert

Pert

Avio karte za Pert

Kao najveći grad zapadne Australije i važna destinacija,  Pert ima posebno mesto medju destinacijama na kojima leti Singapore Airlines. Svojim posetiocima nudi puno toga. Od 2000 km obale sa velikim brojem plaža sa belim peskom do prijatne gradske atmosfere. Atrakcije koje se izdvajaju su plovidba rekom Swan ili šetnja njenim obalama. Deca i odrasli mogu da uživaju u naučno tehnološkom parku i planetarijumu koji je otvorila čuvena Discovery korporacija. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Reka Swan i Kula sa zvonima (Bell Tower)

Reka Swan - sa svojim šetalištem i parkovima pruža mogućnost da provedete lep i opušten dan u Pertu. Vožnja bicikla, trčanje ili samo šetnja idealna je za rekreativce. Vožnju brodom do susednog gradića Fremantle možete započeti od gradskog Elizabeta keja gde se kupuju karte i gde možete odmoriti u nekom od kafea.

The Bell Tower - Uz reku Swan nalazi se novija atrakciija Perta. Modernistička zgrada koja svojim staklenim jedrima asocira na sidnejsku operu The Bell Tower. Na ovom mestu zaljubljeni parovi zaključavaju katance ljubavi sa zavetom na večnu ljubav. Sama kula ima 18 zvona koje je darovao London za 200 godina od osnivanja grada.

Singapore Airlines vodi vas u Pert

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Pertu iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Pert.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  25 i 27 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Temperatura i klima

Za razliku od drugih delova Australije, Pert ima prijatnu klimu tokom cele godine; Stoga i poseta zimi ne predstavlja nikakav problem. Proleće traje od septembra do novembra; leto od decembra do februara; jesen od marta do maja; zima od juna do avgusta.

Plaže

Pert nudi krstarenja duž oblale prekrivene belim peskom (koja se prostire kilometrima).  2.000 km obale predstavlja najveću državu kontinenta i najsunčaniju regiju. Ne propustite da zaplivate sa delfinima u njihovom prirodnom okruženju ili da popijete čašu domaćeg vina u nekom od brojnih restorana. Pa tako na Koteslou (Cotteslou) plaži nalazi se restoran IndiFish  koji vam može obezbediti  korpu punu morskih delikatesa, dezerta, rashladjenog pića (po želji) i tako provesti dan ili veče uz kristalno čistu vodu okeana.

 

PER

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Pert aerodrom

Perth Airport - Aerodrom Pert


Aerodrom Pert, najveći i najprometniji aerodrom zapadne Australije. Predvidjen je za domaći i medjunarodni saobraćaj. Nalazi se u istoimenom naselju 11 km severoistočno od centra Perta. U blizini aerodroma nalaze se predgradja Belmont i Redcliffe.

Pert Galerija