Malezija

Penang

Penang

Avio karte za Penang

Penang je država u sklopu Malezije i nalazi se na njenom severozapadu. Ovo je druga najmanja država Malezije i sastoji se iz dva dela – ostrva Penang i Seberang Perai, koje leži na Malajskom poluostrvu .

Penang je jedna od najviše urbanizovanih i najrazvijenijih država, kao i jedna od najvažnijih turističkih destinacija. Zato Singapore Airlines ima redovne linije od Singapura do glavnog grada Penanga. Glavni grad je Georgetown (Džordžtaun) – Grad nazvan po britanskom kralju Džordžu III i  nalazi se u severoistočnom delu ostrva Penang.

Većina stanovništva Džordžtauna je kineskog porekla. Džordžtaun je zadržao mnoge objekte sa prodavnicom u prizemlju i mestom za stanovanje na spratu, još iz kolonijalne ere. Prepoznatljiv je po svojoj jedinstvenoj arhitekturi i kulturnom gradskom pejzažu, koji nećete naći nigde više u jugoistočnoj Aziji. U večernjim časovima grad oživljava i tada većina lokalnog stanovništva odlazi na večeru i piće.

Avio karte možete rezervisati putem on-line sistema na našem sajtu ili telefonskim pozivom.

Singapore Airlines vodi vas za Penang

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Penang iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Penang International Airport. Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Brdo Penang i Feringi plaža

Brdo Penang (Penag Hill je najviša tačka 833m nadmorske visine), udaljen oko 6km od centra grada Georgetown-a. Bukit Bendera je vidikovac koji se nalazi se nalazi na 735 m nadmorske visine i može se doći železnicom čija vožnja traje oko 30 min. Za ljubitelje planinarenja  postoji put dug 5,1 km. Ova ruta je popularna a penjanje traje oko 3 sata.

Plaže su najveće blago ostrva. Penang je turistička destinacija koja privlači sve više posetilaca. Batu Feringi je najlepša plaža i druga po redu najposećenija destinacija na Penangu.

Klima i Temperatura 

Malezija je turistička destinacija, koju možete posetiti tokom cele godine. Od Božića do kineske Nove godine, kao i za vreme školskog raspusta tokom leta (od juna do avgusta) traje viskoka sezona.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Penang airport

Penang International Airport - Medjunarodni aerodrom Penang


Penang medjunarodni aerodrom nalazi se južno na 16 km od glavnog grada ostrva Džordžtauna (George Town). Predstavlja treći aerodrom po saobraćaju u Maleziji a po veličini spada u srednje. Od glavnih turističkih destinacija hotela i sl. i do sat vremena ili oko 57 km.


Penang Galerija