Indonezija

Pekanbaru

Pekanbaru

Avio karte za Pekanbaru

Pekanbaru, Sumatra, Indonezija, je  važna  poslovna destinacija, stoga se nalazi medju destinacijama na koje leti Singapore Airlines. U prevodu Pekan je tržnica a baru je nova. Glavni je grad provincije Riau na Sumatri. Pravi pokretač razvoja grada i provincije je naftna industrija.   Predstavlja najčistiji i najuredjeniji veliki grad Indonezije. Prevladava Malajska arhitektura pa je po tome i karakterističan. Nije turistički centar ali je dobra polazna tačka za obilazak Sumatre. Pošto je u stalnom rastu trenutno broji oko 2 miliona stanovnika.

Singapore Airlines vodi vas u Pekanbaru

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Pekanbaru iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Sultan Syarif Kasim II International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

An-Nur Velika Džamija i The Pasar Pusat (Centralna pijaca)

An-Nur, ili Velika džamija je najveća u Indoneziji. Sagradjena je 1968 i objedinjuje malasjki, arapski, turski i indijski stil gradje. Njena silueta dominira gradom i pravi je simbol ne samo grada nego i Sumatre. Posebno je interesantna noću zbog lepog osvetljenja. Podseća na Tadž Mahal sa svojim arhitektonskim i pejzažnim rešenjem.

The Pasar Pusat (Centralna pijaca)  je možda najpopularnija i najstarija pijaca grada. U njoj možete vrlo jeftino kupiti od lokalnih specijaliteta do suvenira i svežeg voća i povrća. Kao tipično trgovački grad, obiluje tržnim centrima i to: Plaza Senapelan, Plaza Citra, Plaza Sukaramai, Mal Pekanbaru, Mal SKA, Mal Ciputra Seraya, Lotte Mart, Metropolitan Trade Center, The Central, Ramayana and Giant Grocery Store. Pekanbaru je Meka za kupovinu i trgovinu uopšte.

Temperatura i klima

Pekanbaru, (ostrvo Sumatra) podleže uticaju tropsko-monsunske klime. Vrlo vlažno, sparno sa konstantnom temperaturom oko 29 stepeni. Ne postoji stvarno suv period pa se zato obucite  lagano i nosite otvorenu obuću koja se lako suši.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

pekanburu-aerodom

Pekanburu internacionalni aerodrom - Sultan Syarif Kasim II International Airport


Ime aerodroma je dato po nacionalnom heroju. Glavni aerodrom u provinciji Sumatre. 1980 otvoren je prvi moderni terminal da bi ga 2012. godine dopunio novi i moderniji.Save

Save

Save

Pekanbaru Galerija