Novi Zeland

Ouklend

Ouklend

Avio karte za Ouklend

Poznat kao grad moreplovaca, Ouklend na najveći i najkosmopolitskiji grad na Novom Zelandu. Singapore Airlines ima redovne letove iz Singapura za Ouklend.

Smešten je izmedju tasmanijskog mora i Pacifika pa zato poseduje dve luke Waitemata i Manukau. Najpoznatije uzvišenje bez kojeg Ouklend ne bi bio to što jeste je najmladji vulkan Rangitoto. Za fotografe prava inspiracija predstavlja i vinogradarski raj Waiheke gde su pored vinara utočište našli umetnici boemi.

Centar Ouklenda obiluje multikulturalnom populacijom sa bogatom kulinarskom ponudom. Okružen vinogradima, prašumom, termalinim banjama, parkovima prirode, krunisani dominirajućim vrhovima starih vulkana Ouklend predstavlja jedinstven grad na planeti. Karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Singapore Airlines vodi vas za Ouklend

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Ouklendu iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Sidnej.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  25 i 27 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Zaliv Kitova i Veliki koralni sprud

Zaliv Kitova ili Hauraki zaliv je mesto gde ćete uživati u skokovima kitova iz vode. Takodje  se mogu videti delfini i pingvini. Obilazak je svakodnevan sa polascijma iz luke Viaduct Harbur sa sigurnim brodovima i obučenom osobljem  za ovu vrstu turizma.

Od prirodnih kurioziteta tu je i velika Barijera ili Great Barrier Island, koralni sprud koji predstavlja veliku turističku atrakciju. Do njega stižete trajektima gde ćete zateći svu raskoš netaknutog morskog sveta.

Klima i temperatura

Klima Ouklenda je pod uticajem okeana pa je tako zovu okeanska klima. Temperatura je subtropska tako da su leta vlažna i veoma topla a zime imaju padavine srednjeg inteziteta. Zato je najprijatnije  boraviti od Juna do Oktobra.

Plaže Ouklenda

Zapadne tzv. Crne plaže su divlje i neukrotivog izgleda nalaze se zapadno i pravi su kontrast uredjenim, zaštićenim peskovitim uvalama na istočnoj strani grada. Zaliv Hauraki je pravi raj za nautičare u na ovom sub tropskom ostrvu.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Oakland aerodrom

Aerodrom Ouklend - Auckland Airport


Glavni i  najprometniji aerodom na Novom Zelandu je aerodom Oukland. Nalazi se u rezidencionalnom predgradju na 21. kilometru južno od centra grada. Sa 45 aviona svakih sat vremena ovaj aerodrom predstavlja pravo čudo.Save

Ouklend Galerija