Indija

Mumbaj

Mumbaj

Avio karte za Mumbaj

Mumbaj,  (Bombaj) je grad smešten na zapadu Indije, na obali Arapskog mora. Nalazi se u saveznoj državi Maharaštra, čiji je  glavni grad. Takodje kao važan političko, kulturni i ekonomski gigant Indije, Mumbaj je stalna destinacija Singapore Airlines-a. Mumbaj je izgrađen na prostoru koji se nekada zvao arhipelag sedam ostrva. To su Bombay Island, Parel, Mazagaon, Mahim, Colaba, Worli i Old Woman’ s Island. Tokom istorije smenjivala su se brojna carstva i sa njima i religije. Najviše traga ostavili su Hindu, Islam i Hrišćanski vladari Portugalci i Englezi. Sa brojnim atrakcijama i kontrastima grad je oduvek privlačio posetioce sa svih meridijana. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Ostrvo Slonova i Bollywood

Ostrvo slonova je manje poznato ostrvo ali za meštane je od posebnog značaja. Izmedju ostalog na njemu ćete posetiti više skrivenih hramova. Najpoznatiji od svih je hram koji je posvećen boginji Kali. Polasci brodom do ostrva obavlja se često. Polazna tačka su dokovi Mumbaja kod čuvene trijumfalne kapije Gateway of India

Bollywood - Mumbaj je centar indijske  filmske industrije. Ovde se svake godine proizvodi veliki broj filmova. Tačnije, samo Hollywood proizvodi više filmova od Bollywooda. Poseta filmskom gradu je spektakularan, a posetioci mogu da vide setove na kojima su snimani baš njihovi omiljeni filmovi ili serije.

Singapur i njegove atrakcije

U Singapuru uz neki od SSH paketa (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura, njegovih atrakcija . Naša preporuka na putovanju za Mumbaj jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. U saradnji sa gradom Singapurom, avio kompanija Singapore airlines je obezbedila paket sa kojim  ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Mumbaj neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog  grada.

Putovanje do Mumbaj - a

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to: Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Prištine. Takodje tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Mumbaj. Ukoliko planirate putovanje za Mumbaj možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas  kontaktirati.

Klima u Mumbaj - u

U Mumbaju preovladava tropska klima. Tokom sedam meseci godišnje preovladava potpuna suša. Hladnija sezona traje od decembra do februara.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

mumbai_03-2016_114_airport_international_terminal_interior

Mumbaj internacionalni aerodrom - Chhatrapati Shivaji
Opslužujući gradska područja Mumbaja, Međunarodni aerodrom Chhatrapati Shivaji (BOM) je drugi najprometniji indijski aerodrom. U 2014. godini oko 35 miliona putnika je došlo i otišlo sa aerodroma BOM, koji služi kao matično čvorište za avio kompanije Er Indija, GoAir, Jet Airways, JetKonnect, IndiGo, SpiceJet. Ukupno, oko 45 kompanija saobraća na Međunarodnom aerodromu Chhatrapati Shivaji, nudeći neprekidne letove ka oko 50 domaćih destinacija, kao i ka otprilike 45 internacionalnih destinacija širom Azije, Bliskog istoka, Evrope, Afrike i Severne Amerike. Aerodrom sadrži dve piste, tri terminala za domaće letove (Terminali 1A, 1B i 1C) i jedan međunarodni putnički terminal (Terminal T2).


Mumbaj Galerija