Australija

Melburn

Melburn

Avio karte za Melburn

Drugi po veličini grad Australije, Melburn, glavni je grad Viktorije. Zato je Singapore Airlines uvrstio ovaj grad u listu svojih prioriteta. Melburn nudi uzbudljivu mešavinu naroda i najbolju modnu kupovinu u zemlji. Obližnje Phillip Island (ostrvo Filip) poznato je po staništu pingvina, gde u sumrak stotine malih pingvina juri preko plaže. Viktorija je takođe mesto jednog od najboljih australijskih drumskih putovanja, Great Ocean Road (okeanski put). Duž južne obale erodirane stenovite kule nazvane “dvanaest apostola”, stoje uspravno u moru. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Singapore Airlines vodi vas u Melburn

Letovi izmedju Singapura i Melburna su redovni. sa više  polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Melburn.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  25 i 27 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Dolina reke Yara i nezaboravni šoping u Melburnu

Reka Yarra - U dolini reke Jara (Yarra), nalaze se vinogradi i vinarije na kojima možete provesti dan. Ovaj izlet je pravi odmor za dušu i telo. Nepregledni vinogradi, odlično stilizovane vinarije i pre svega kvalitetna vina su nešto što ne treba propustiti. Centar Melburna - Provedite pre podne obilazeći  šarmantne ulice poslovnog i trgovinskog centra. Obiluje poslovnim zgradama sa početka 20. veka  do onih koje su obeležje novog, kosmopolitskog Melburna. Mnoštvo butika i umetničkih galerija naći ćete u Chapel street a za stvarno originalan doživljaj ovog distrikta tu je Gertrude street.

Temperatura i klima

Ukoliko planirate put za Melburn, treba  znati da je ovde prisutna primorska klima pa je blaža od one koja vlada u kontinentu. Stoga i poseta zimi ne predstavlja nikakav problem. Proleće traje od septembra do novembra; leto od decembra do februara; jesen od marta do maja; zima od juna do avgusta.

Plaže

Dostupne su Vam gradske plaže i one koje su u neposrednom okruženju grada i u okviru Melburnskog zaliva. Elwood beach, Brighton beach... kao gradske plaže i malo dalja Chelsea beach i mnoge druge.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

VRimg File Description =Attributes= Version: 1.2 Compressed: false Resolution { width: 1000 height: 500 } Regions Info { regWidth: 12 regHeight: 12 whatsXY: MaxSize } =Channels= Alpha (float3) Normals (float3) RGB color (float3) Reflection (float3) ZDepth (float)

Aerodrom Melburn - Melbourne Airport


Aerodrom Melburn, poznat i kao Tullamarine Airport, drugi je po prometu putnika i robe u Australiji. Nalazi se na 23. kilometru od centra grada. Jedini je internacionalni aerodrom pored četiri aerodroma koji opslužuju Melburn. Nalazi se u predgradju po nazibu Tullamarine.

Melburn Galerija