Indonezija

Medan

Medan

Avio karte za Medan

Medan, (Sumatra, Indonezija), je  važnan poslovni centar Indonezije, pa se zato nalazi medju destinacijama na koje leti Singapore Airlines. Medan je po veličini i broju stanovnika četvrti grad u Indoneziji. Nije tipičan turistički grad  već je administrativno trgovački centar na Sumatri. Za turiste on predstavlja početnu tačku za obilazak Sumatre.

Arhitektonski, grad ima deo koji je ustanovljen u kolonijalnom periodu. Palate u art deco stilu i stara džamija su obeležja ovog dela. Ostatak grada je mešavina novog i starog  koji pulsira užurbanim ritmom saobraćaja. Grad obilulje raznim verskim objektima i kulturama Azije. Pored džamija, crkava, hindu hramova tu je i najveći budistički hram u jugoistočnoj aziji.

Singapore Airlines vodi vas u Medan

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Medan iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Kuala Namu International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Najveći budistički hram jugoistočne Azije i Kraljevska palata

Kraljevska palata (Maimoon) je mesto gde se možete upoznati sa načinom života indonežanske kraljevske porodice. Obilazak košta 5.000 Rp. U mogućnosti ste da se obučete i u kraljevsku odoru.

Maha Vihara Maitreya Cemara Asri najveći budistički hram u jugoistočnoj Aziji. I ne samo to. Pošto se nalazi u predgradju, u svom sastavu ima manja jezera koja su okružena drvećem i bujnim tropskim rastinjem. Ovu prirodnu oazu naseljavaju lokalne ptice koje su prava atrakcija. Ne propustiite da se osvežite i okrepite u restoranu ovog hrama. Na jelovniku su isključivo veganski specijaliteti. Preporuka je da taksisti platite  povratak, jer se u ovom delu Medana teško nalazi prevoz.

Temperatura i klima

Medan (ostrvo Sumatra) podleže uticaju tropsko-monsunske klime. Vrlo vlažno, sparno sa konstantnom temperaturom oko 29 stepeni. Ne postoji stvarno suv  period (mesec sa najmanje padavina je februar). Zato,  obucite se  lagano .

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

medan-aerodrom

Aerodom Medan - Kuala Namu International Airport


Aerodrom je udaljen od grada 40 km. Zbog svoje udaljenosti  preporučuje se prevoz vozom gde karta košta 100.000 Rp. Putovanje traje 30 min. Taksi košta od 150.000 Rp. 

Save

Save

Medan Galerija