Mianmar

Mandalej

Mandalej

Avio karte, Mandalej

Mandalej je drugi po veličini grad Mijanmara. Predstavlja trgovački i religijski centar zemlje. U Mandaleju se nalazi više od polovine monaha koja ova zemlja ima. Mandalej nije grad iz daleke već iz bliske prošlosti. Osnovao ga je kralj Mingdon Min 1857. godine kao prestonicu tadašnjeg kraljevstva. Danas je ovo grad koji stremi modernom izgledu u sprezi sa tradicijom. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Zlatni buda i kraljevska palata

Buda zlatna statua - Mandalej nazivaju verskim centrom Mijanmara. U njemu,  pored uklesane svete knjige u (podnožju svetog brda Mandalej) možete videti i zlatnog Budu koji je visine 4 metara. Zlatna statuta nalazi se u hramu Mahamuni i predstavlja značajnu relikviju.

Kraljevska palata je izgradjena u 19. veku. Kralj Mindon kao osnivač grada napravio je ovaj kompleks palata koje su na žalost stradale u 2. sv. ratu. Sve je obnovljeno i imitirano do detalja. Jedino se nije koristilo drvo za konstrukciju krovova već metal.

Sa Singapore Airlines do Mandaleja

Do Mandaleja možete stići za nepuna 4 sata leta. Uživaćete u  izvandrednoj usluzi dok letite najmodernijim avionima. Svakodnevni polasci na relaciji Singapur - Mandalej, stoje vam na raspolaganju. Sa polascima iz Beograda preko Singapura do Mandaleja sa avio kompanijom Singapore Airlines Vaše putovanje će biti lepo iskustvo . Sa  SSH (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura i  njegovih atrakcija . Naša preporuka na Putovanju za Mandalej jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. Tako ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Mandalej neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog slikovitog grada.

Putovanje za Mandalej

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja.. Tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Mandalej. Ukoliko planirate putovanje za Mandalej možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas slobodno kontaktirati.

Klima

Visoka sezona u Mijanmaru je od oktobra do kraja marta. Tokom ovog perioda gotovo da nema kiše i dani su divni i sunčani. Što se više bliži april, vreme postaje sve toplije i vlažnost vazduha raste. Najbolje vreme za posetu Mijanmaru je od sredine novembra do kraja decembra.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

mandalay_airport

Internacionalni aerdrom Mandalaj - Mandalay International Airport


Moderna i frekventna vazdušna luka nalazi se na 45 km od centra grada. Povezan je autoputem pa se najčešće putnici opredeljuju za taksi prevoz. Košta 10 USD za pojedinačnu vožnju a ako se deli 5 USD po putniku. Letovima je povezan sa ostalim mestima Burme a sa svetom tu su redovne linije za Tajland, Kinu i Singapur.Save

Mandalej Galerija