Indonezija

Lombok

Lombok

Avio karte za Lombok

Lombok  je ostrvo u Indoneziji iz grupe Malih Sundskih ostrva, istočno od Jave. Površina Lomboka je 4730 km². Na njemu živi 2,4 miliona ljudi. Glavni grad je Mataram (360.000 stanovnika). Lombok je popularna turistička destinacija, zato se nalazi medju destinacijama na koje leti Singapore Airlines.

Istočno od Lomboka je ostrvo Sumbava, a zapadno je Bali. Takozvana Valasova linija, koja označava biogeografsku granicu Azije i Australije, prolazi moreuzom između Balija i Lomboka.  Reljef ostrva je planinski (vulkan Rindžani 3726 m).

Klima je monsunska, a u vegetaciji dominiraju tropske šume. Glavna privredna aktivnost je zemljoradnja (pirinač, kukuruz, pamuk, duvan). Od 1980-ih, Lombok je počeo da se nameće kao konkurentska turistička destinacija Baliju.

Singapore Airlines vodi vas na Lombok

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Lomboku iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Lombok International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Uživajte na Gili ostrvima i posetite vulkan Rindžani

Ostrva Gili su najpopularnija turistička atrakcija ostrva Lombok. Gili ostrva čine arhipelag od tri mala ostrva: Gili Trawangan (Travangan), Gili Meno i Gili Air.

Ostrva su veoma mirna sa bezbroj kafića na obali u kojima se još uvek pušta rege muzika i bez automobila ili motora da remete taj mir.

Vulkan Rindžani visine 3726 metara predstavlja pravu atrakcuju ostrva. Zbog svog značaja, netaknute prirode koja ga okružuje ovaj vulkan zajedno, čini nacionalni park koji je uvršten u listu UNESC - ovih prirodnih lepota naše planete.

Temperatura i klima

Lombok podleže uticaju tropsko-monsunske klime. Vrlo vlažno, sparno sa konstantnom temperaturom oko 29 stepeni. Najsuvlji delovi godine su u mesecima od Juna do kraja Avgusta. Obucite se lagano i nosite laku obuću .

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

lombok aerodrom

Lombok International Airport - Medjunarodni aerodrom Lombok


Aerodrom se nalazi na 40 km od glavnog grada ostrva Mataram i 55 km od čuvene plaže Sengigi na kojoj su smešteni svi značajniji hoteli na ostrvu.

Lombok Galerija