Malezija

Kučing

Kučing

Avio karte za Kučing

Kučing je glavni grad malezijske provincije Saravak. Nalazi se na obali istoimene reke na ostrvu  Borneo. Borneo predstavlja jednu od najposećenijih turističkih destinacija Malezije zato Singapore Airlines ima redovne linije od Singapura do Kučinga.

U istoriji Borneo je bio sastavni deo Brunejskog kraljevstva do Engleske kolonizacije. Danas je ovo mesto bogate arhitekture iz kolonijalnog perioda. Obala reke kao i druge moderne arhitektonske celine vešto su uklopljene u gradsko jezgro.

Okolina grada je bogata izletištima kako na obali mora tako i na okolnim planinama. Borneo je mesto najstarijih prašuma na planeti kao dom najredjih životinjskih vrsta. Ovo je raj za speleologe jer se pored pećina nalaze i najduže podezmne reke.

Ljubitelji golfa  mogu koristiti odlične golf terene. Za ljubitelje ptica tu su parkovi ptica tako da Kučing ima , za svakog po nešto. Avio karte možete rezervisati putem rezervacionog sistema našeg sajta ili nas pozovite telefonom.

Singapore Airlines vodi vas za Kučing

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Kučing iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Kuching International Airport. Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Saravak etno selo i Nacionalni muzej

Saravak etno selo - je muzej na otvorenom. U pitanju je etnološki muzej koji na najbolji način prezentuje običaje, način života naroda Saravaka i Bornea. Muzej je odlično koncipiran tako da možete obići i ulaziti u kuće koji su "živi eksponati". U prilici ste da prisustvujete narodnim običajima i probati lokalne specijalitete.

Nacionalni muzej - se nalazi u nekadašnjoj kolonijalnoj zgradi. Spada medju najlepšie zgrade tog tipa u  Maleziji.  U njoj je odlična postavka koja na najbolji način prikazuje istoriju Bornea i provincije Saravak.

Klima i temperatura

Klima je tropska, jer samo ostrvo seče linija ekvatora. Borneo je ostrvo sa najstarijim prašumama na planeti pa su zato dani vlažni i sparni sa monsunskim periodima koji traju od Novembra do Februara a najsuvlji periodi su od Juna do Avgusta. Temperatura je konstantno visoka i ide od 27 do 38 stepeni celzijusa.

 

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

kuching-aer

Kučing internacionalni aerodrom - Kuching International Airport


Ovo je četvrti po prometu aerodrom u Maleziji. Predstavlja aerodom koj je od 2009. godine doživeo veliku ekspanziju. Nalazi se na 11 km južno od gradskog centra.Save

Kučing Galerija