Malezija

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Avio karte za Kuala Lumpur

Kuala Lumpur je glavni i najmnogoljudniji grad Malezije. Ima 16.000.000 stanovnika i zauzima površinu od 243 km2. Kuala Lumpur je danas peti po redu najposećeniji grad na svetu i predstavlja jednu od glavnih destinacija na koju leti Singapore Airlines.  Glavna karakteristika Kuala Lumpura je njegov neverovatno brzi razvoj u komercijalnom, kulturnom i turističkom smislu. Trenutno je među gradovima koji zabeležavaju najbrži razvoj na svetu.

Veliki je trgovinski centar sa nacionalnim i stranim brendovima i mnoštvom ogromnih tržnih centara. Posebno je popularan kao destinacija za velike konferencije i sastanke.  U istoj oblasti je vrlo razvijen noćni život sa mnoštvom najrazličitijih klubova i restorana. Čitav grad ima puno hotela od jeftinih smeštaja do luksuznih zdanja. Avio karte možete rezervisati putem rezervacionog sistema našeg sajta ili nas pozovite telefonom.

Singapore Airlines vodi vas za Kuala Lumpur

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Kuala Lumpur iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Kuala Lumpur International Airport. Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Kule Petronas i Batu pećine

Kule Petronas - predstvljaju simbol razvoja Malezije. Komercijalni centar grada je Zlatni Trougao. U njemu se nalaze kule Petronas, dva nebodera blizanca povezana hodnikom. Oni su najpoznatija atrakcija u gradu. Sa 88 spratova, kule su uglavnom izgrađene od armiranog betona, sa čeličnom i staklenom fasadom, dizajniranom tako da liči na motive koji se nalaze u islamskoj umetnosti,

Batu pećine - nalaze se naoko 11 kilometara severno od Kuala Lumpura. Batu pećine predstavljaju brdo koje obuhvata tri glavne pećine i veliki broj manjih. Smatra se jednom od najposećenijih turističkih atrakcija u Kuala Lumpuru. Ovaj stogodišnji hram sadrži bogove i statue, podignute unutar glavne pećine i oko nje. Hram je smešten u unutrašnjosti krečnjačkih formacija za koje se smatra da su stare oko 400 miliona godina i predstavlja važno versko obeležje Hindusa.

Temperatura i klima

Kuala Lumpur se nalazi pod uticajem tropsko-monsunske klime. Nije mnogo sparno  i sa konstantnom temperaturom od 25 do 32 stepeni celzijusa. Kišni periodi su tokom Oktobra, Novembra i Aprila .Obucite se i obujte lagano.

 

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

kuala-lumpur-aerodrom

Kuala Lumpur Medjunarodni Aerodrom - Kuala Lumpur International Airport (KLIA)


Međunarodni aerodrom KLIA glavna je zračna luka Malezije. Nalazi se na 45 km od centra grada u oblasti Selangor. Sa prometom o 24 miliona putnika godišnje predstavlja po prometu 23 aerodrom na svetu.
Save

Kuala Lumpur Galerija