Novi Zeland

Krajstčrč

Krajstčrč

Avio karte za Krajstčrč

Krajstčrč (Christchurch), Novi Zeland je grad koji vredi obići da se vidi kako su novozelandjani uspeli da na jedan originalan način obnove grad za koji redovno  leti Singapore Airlines. Ovaj grad je bio  pogodjen jakim zemljotresom u februaru 2011 i 2016. godine.

Centar grada  nije u potpunosti obnovljen pa je moguće napraviti obilazak ruševina. Ostatak grada je zahvatila optimistična rekonstrukcija sa vrlo originalnim rešenjima kada je u pitanju arhitektura. Mnogi stari brodski kontejneri su pretvoreni u kafee, barove i restorane čak i šoping molove !

Krajstčrč je poznat kao grad parkova i širokih zelenih površina zato vredi videti Haglej Park sa reprezentativnom botaničkom baštom. Sa prelepom rekom Avon koja protiče kroz grad, Krajstčrč je odlično mesto za lepe šetnje ili vožnju bicikla.

Singapore Airlines vodi vas za Krajstčrč

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Krajstčrč-u iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Sidnej.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  25 i 27 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Vožnja starim tramvajem i Botanička bašta

Pravi način da obidjete centar je tramvaj koji datira sa kraja 19 veka. Tramvaj  je atrakcija sa svojim karakterističnim izgledom i ding-ding zvonom. Vozićete se prugom od 2,5 km po strogom centru grada i bićete svedoci brzog oporavka grada nakon zemljotresa.

Botanička bašta je prava oaza mira i zelenila koja je prošarana brojnim jezercima i vodotokovima. U njoj uspevaju najrazličitije biljke sa svih kontinenata. Izgled možemo zahvaliti klimi ali i entuzijazmu ljudi koji se brinu o bašti.

Klima i temperatura

Klima  je pod uticajem okeana pa je tako i  zovu; Okeanska klima. Temperatura je subtropska tako da su leta vlažna i veoma topla a zime imaju padavine srednjeg inteziteta. Zato je najprijatnije  boraviti od Juna do Oktobra.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

krajstcrc aerodrom

Aerodrom Krajstčrč - Christchurch Airport


Aerodrom opslužuje grad i region. Medjunarodni je i za domaće letove. Nalazi se na 12. km od centra grada u predgradju Harewood. Posle Ouklenda ovo je najprometniji aerodrom na Novom Zelandu.Save

Save

Krajstčrč Galerija