Šri Lanka

Kolombo

Kolombo

Avio karte za Kolombo

Kolombo je užurbano mesto i jedan od najrazvijenijih gradova Šri Lanke. Singapore Airlines redovno leti za Kolombo kao turističko-poslovni centar Šri Lanke. Za mnoge turiste Kolombo je grad odakle  počinju obilazak Šri Lanke ili je mesto presedanja za dalji let za Maldive. U Kolombu ima dosta toga da se vidi. Možete uzeti trotočkaš ili taksi i istraživati grad.

Narodni muzej Kolomba najveći je muzej u gradu. Poseduje nekoliko drevnih relikvija. Prirodnjački muzej, Muzej holandskog perioda, Sapumal fondacija i Lajonel Vend centar umetnosti, takođe su odlična mesta za obilazak. Zoološki vrt je uvek rado vidjena atrakcija posebno za porodice sa decom.  Kolombo kao primorski grad, ima u ponudi plaže za koje se smatra da imaju najlepši pesak na ostrvu. Avio karte rezervišite putem online sistema ili telefonom.

Singapore Airlines vodi vas za Kolombo

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Kolombo iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Bandaranaike International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  18 i 20 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Trgovinska oblast Petah i Maunt Lavinja

Petah - Vodeća trgovinska oblast Kolomba, nalazi se uz cenralnu poslovnu zonu Fort. Čine je uske popločane ulice, prodavnice i tezge, koje nude robu na sniženju i nezamisliv asortiman.  Svaka mala ulica Petaha vodi do glavne ulice i svaka je razvila svoju sopstvenu karakteristiku. Na primer, stvari za domaćinstvo se nalaze u Kejzer  ulici, a ulica Princ je poznata po staklu, ogledalima i tehničkim uređajima.

Maunt Lavinja je plaža, udaljena svega 12km od Kolomba. Pravo mesto za lep izlet i odmor od gradske vreve.  Bila je poznata plaža čak i tokom kolonijalnih vremena. Kuća guvernera sagrađena je 1805. godine i danas predstavlja deo čuvenog hotela Mount Lavinja.

Temperatura i klima

Klimatski gledano, najsuvlji i najbolji deo sezone u Šri Lanki je od decembra do marta, za zapadnu i južnu obalu, kao i za brežuljkasti deo zemlje, a od aprila do septembra je dobar period za obilazak regiona starih gradova i istočne obale. U periodu od decembra do marta, većina stranih turista dolazi u posetu. Tokom sezone praznika, od Božića do Nove godine, smeštaj na ostrvu je teško naći.

 

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

kolombo aerodrom

Bandaranaike International Airport - Medjunarodni aerodrom Kolombo


Medjunarodni aerodrom Bandaranaike nalazi se na 35 km od centra glavnog grada Šri Lanke, Kolomba. Glavno je čvorište i predstavlja najprometniji aerodrom na ostrvu. Savet je krenuti ranije na let jer je put ka aerodromu vrlo opterećen  (putuje se sat i više vremena).

Kolombo Galerija