Nepal

Katmandu

Katmandu

Avio karte za Katmandu

Katmandu je glavni grad podhimalajske države Nepal. Kao kulturni i ekonomski centar predstavlja stalnu destinaciju Singapore Airlines-a. Glavni je grad države Nepal. Broji oko 2,5 miliona stanovika. Pogled kroz oblake na Katmandu i njegovu dolinu, (Himalaje i konfuznu mešavinu kuća i krovova), ostavlja snažan utisak. Uskoro ćete se naći na užurbanim gradskim ulicama i verovatno krivudati njima u rikši ili rezgledati neke izuzetne hramove. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Trg Durbar  i  Hram Čangu Narayan

Trg Durbar je srce Katmandua i pored nekoliko prodavnica suvenira, izgleda nepromenjen već vekovima, sa bezbroj hramova koji su još uvek obavijeni mirisom tamjana.

Changu Narayan je ime božanstva čiji se hram nalazi u istoimenom selu u Dolini Katmandu u Nepalu, između gradova Katmandu i Bhaktapur. Hram je jedan od najstarijih u Nepalu, te se veruje da je podignut kao svetište hindu bogu Višni u 4. veku ; (Changu Narayan je jedno od njegovih imena). Kamena tabla s natpisom iz 5. veka, pronađena u blizini hrama, spominje hram i najstariji je natpis u Nepalu. Zbog toga je ovaj hram, zajedno sa šest drugih spomenika Doline Katmandu, upisan na UNESCO-v popis mesta svetske baštine 1979. godine.

Hram se nalazi na vrhu brda, iznad sela i vrhova borova, te se od njega pruža izvanredan pogled na Katmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja.

Sa Singapore Airlines do Katmandua

Do Katmandua možete stići za 5 sati leta. Uživaćete u  izvandrednoj usluzi dok letite najmodernijim avionima. Svakodnevni polasci na relaciji Singapur - Katmandu stoje vam na raspolaganju. Sa polascima iz Beograda preko Singapura do Katmandua sa avio kompanijom Singapur Airlines vaše putovanje se predstavlja nezaboravno iskustvo . Sa  SSH (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura, njegovih atrakcija . Naša preporuka na putovanju za Katmandu jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. Tako ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Katmandua neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog fascinantnog grada.

Putovanje do Katmandua

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Prištine. Tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Katmandu. Ukoliko planirate putovanje za Katmandu možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas kontaktirati.

Klima i temperatura

Klimatski faktori su veoma važni u odlučivanju kada da posetite Nepal. Oktobar i novembar, kada je početak suve sezone, najbolji su meseci u godini. Vreme je prijatno, vazduh je čist, vidljivost savršena, a zemlja bujna posle monsuna. Od februara do aprila, kada je kraj suve sezone, drugi je najbolji period za posetu Nepalu. Vidljivost tada nije toliko dobra jer ima prašine, ali je vreme toplo i većina divnog divljeg cveća je u cvatu. U decembru i januaru klima i vidljivost su dobri, ali može da bude hladno.

Savet

Katmandu je mesto odakle se polazi u razgledanje Nepala. Svaki dan prolazi u planiranju i obilaženju zemlje, ali se ipak potrudite da za istraživanje Katmandua izdvojite nekoliko dana.

8

/

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

katmandu-air

Internacionalni aerodrom Katmandu - Tribhuvan International Airport


Jedini je internacionalni aerodrom u Nepalu. Nalazi se na 5,5 km istočno od grada.Save

Katmandu Galerija