Australija

Kanbera

Kanbera

Avio karte za Kanberu

Kanbera, je glavni grad australijskog kontineta i za Singapore Airlines važna destinacija. Sagradjenja je na zemlji drevnih domorodaca Ngunnawal plemena. Smeštena je izmedju snežnih planina i plavičastih vodotokova.  Grad okružuju  nepregledni zeleni krajolici koji se prostiru dokle god pogled doseže. Kao glavni grad Australije tako je projektovan   da objedinjuje urbanu sredinu sa izdašnom prirodom. Vrlo bogata kultulrna scena i prirodna bogatsva kraja nezaobilazna su destinacija turista koji žele da upoznaju Australiju. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Singapore Airlines vodi vas u Kanberu

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Kanberi iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Canberra Airport. Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  25 i 27 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Let balonom  i planina Košćuško

Provedite nezaboravan izlet u letenju iznad Kanbere i to sve u korpi koje nosi divovski balon. Na 900 m iznad zemlje vodiči su iskusni piloti sa CASA licencom. Za ugodniji let svakom putniku sleduje čaša šampanjca ili drugog pića po izboru.  Za 45 minuta leta u vidokrugu je panorama Kanbere sa svim najznačanjnijim zgradama i prirodnim lepotama gradske okoline. Kao potpun doživljaj celom izletu biće doručak u Hotelu Hyatt za turiste koji su izabrali ovu atrakcjiju.

Planina Košćuško (Mt Kosciuszko) visine 2,228 metara  je najviša planina na Australijskom kontinentu. Ova planina je ujedno i nacionalni park. Postoje dve opcije kako se može obići ova atrakcija prirode . Prva je  pešačenje po  usponu u dužini od 22 km. Za turiste koji nisu spremni za napore rešenje je  žičara koja počinje u mestu Charlotte s Pass . Uspon do vrha traje dva i po sata.

Temperatura i klima

Za razliku od drugih delova Australije, Kanbera ima topla vrela leta i umerene hladne zime propraćene gustom maglom i učestalim mrazovima. Maksimalna izmerena temperatura iznosila je 40,2 °C. Najhladniji dan sa -10,0 °C, bio je 11. jul 1971. Sneg je tokom zimskog perioda veoma redak. Javlja se skoro svake treće godine, ali u vrlo malim količinama koje se brzo otopi. Oluja sa grmljavinom česta je u periodu između septembra i marta, dok su padavine najzastupljenije na proleće i leto.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Kanbera aerodrom

Aerodrom Kanbera - Canberra Airport


Kao aerodrom glavnog grada Australije, Kanbere, ova vazdušna luka predstavlja centralno čvorište Novog Južnog Velsa. U startu ovaj aerodrom bio je rezervisan za domaće letove da bi od septembra 2016. godine Singapore Airlines najavio letove pa time on dobija karakter medjunarodnog. Nalazi se na 8 min. vožnje od centra grada !

Kanbera Galerija