Indija

Kalkuta

Kalkuta

Avio karte do Kalkute

Kalkuta je glavni grad Zapadnog Bengala i drugi po veličini grad u Indiji . Kao važan ekonomski i kulturni centar Indije, Kalkuta  je stalna destinacija Singapore Airlines-a. Ako želite da posetite neku od metropola Indije onda je to Kalkuta. U njemu se mešaju siromaštvo i bogatstvo stanovnika sa veličanstvenom zaostavštinom iz perioda Radž. Istorijski period kada su vladale Radže u sprezi sa Englezima ostavile su prelepe gradjevine, parkove i univerzitete.  Inače poznata kao kulturne prestonice Indije, Kalkuta nastavlja da stvara generacije pesnika, pisaca, producenata i dobitnika Nobelove nagrade. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Hram Boginje Kali i Botanička bašta

Kalighat Kali Temple jeste pun naziv hrama posvećen boginji Kali . Nalazi se u južnom delu grada na obalama kanala (nekada reke). Inače ovaj deo grada je i najstariji. Vrlo je slikovit i vibrantan. Ovo nije jedini hram posvećen ovoj boginji ali je najstariji. Hram je star oko 250 godina i sagradjen je na temelju starijeg hrama iz 15 veka.

Botanička bašta (The Indian Botanical Garden) i predstavlja prvi park ove vrste u Indiji. Osnovan je daleke 1786. godine i prostire se na 1,1 kvadratni kilometar. U njemu se možete upoznati sa prebogatom kolekcijom flore ovog područja sa preko 50.000 vrsta. Pravu atrakciju predstavlja 250 godina staro Banyan drvo  koje je najveće u svojoj vrsti .

Sa avionima Singapore Airlines do Kalkute

Do Kalkute možete stići za 4 sata leta. Uživaćete u  izvandrednoj usluzi dok letite najmodernijim avionima. Svakodnevni polasci na relaciji Singapur Kalkuta stoje vam na raspolaganju. Sa polascima iz Beograda preko Singapura do Kalkute sa avio kompanijom Singapur Airlines vaše putovanje se predstavlja nezaboravno iskustvo .

Singapur i njegove atrakcije

U Singapuru uz neki od SSH paketa (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura, njegovih atrakcija . Naša preporuka na putovanju za Kalkutu jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. Tako ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Kalkutu neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog fascinantnog grada.

Putovanje do Kalkute

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Prištine. Takodje tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Kalkutu. Ukoliko planirate putovanje za Kalkutu možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas slobodno kontaktirati.

Klima Kalkute

Klima Indije se definiše kroz tri sezone: topla, kišna (monsunska) i hladna, a svaka od njih može da varira u trajanju, idući od severa ka jugu. Najprijatnije vreme za posetu većem delu zemlje je tokom hladnijeg perioda, od novembra do sredine februara, mada postoje i regionalne varijacije.

Saveti za Kalkutu

Za obilazak Kalkute poželjno je da atrakcije obilazite uz pratnju licenciranog vodiča. Tako ćete na najbolji način upoznati bogatu istoriju i običaje glavnog grada Bengala.  

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

kolkata-air

Internacionalni aerodrom Kalkuta - Netaji Subhash Chandra Bose International Airport


Aerodrom se nalazi na 20 km od grada. Najbolji vid prevoza je taxi. Cena prevoza iznosi od 150 d0 250 Rupija. Od skora aerodrom je povezan novom železničkom linijom.Kalkuta Galerija