Filipini

Borokaj

Borokaj

Avio karte za Borokaj

Ukoliko letujete na Borokaju, Kalibo je usputna stanica. Kalibo je glavni grad ostrva Panaj. U odnosu na ostale gradove koji su destinacija Singapore Airlines , ovo je veoma mali grad.Kalibo na prvi pogled ne zavredjuje posebnu pažnju ali je uspeo da sa festivalima i parkovima prirode privuče pažnju turista. Glavni izvor zarade su poljoprivreda i turizam. Avio karte možete rezervisati putem sajta ili pozivom našeg predstavništva.

Singapur i njegove atrakcije

U Singapuru uz neki od SSH paketa (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura, njegovih atrakcija . Naša preporuka na putovanju za Borokaj jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. U saradnji sa gradom Singapurom, avio kompanija Singapore airlines je obezbedila paket sa kojim  ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku na Borokaj neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah uživati u ovom prelepom ostrvu.

Putovanje za Borokaj

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to: Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Prištine. Takodje tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Borokaj. Ukoliko planirate putovanje na Borokaj možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas slobodno kontaktirati.

Ati fest i Bekavan eko park

Ati fest - Najznačajnij festival na ostrvu je Ati fest. Održava se svake druge nedelje meseca Januara. Ovaj festival je posebniji od drugih jer je majka svih festivala Filipina i vrlo je živopisan . Tradicija traje od 13. veka nove ere a veruje se da je mnogo stariji. Ovim festivalom obeležava se dolazak naroda Ati na ostrvo pre više od 20.000 godina. Festival doživljava kulminaciju treće i poslednje nedelje održavanja.

Bekavan eko park - Na obodima grada nalaze se velike Mangro šume . Mangro je vrlo otporno drveće zaslužno za opstanak mnogih obala koje zapljuskuje okean. U okrilju ovih šuma živi veliki broj endemskih vrsta životinja i ptica. Parkom možete, prošetati stazama koje su visoko nad vodom, možete kupiti suvenir, koristiti uslugu masaže, popiti hladni napitak i jednostano uživati u ovom  zaista posebnom eko parku.

Klima

Filipini imaju pretežno tropsku klimu. Na osnovu temperature i padavina, klima Filipina može se svrstati u dve dominantne sezone: kišna sezona, od juna do novembra i suva sezona, od decembra do maja. Imajte na umu da sezona tajfuna traje od juna do početka decembra. Vreme na Filipinima je u poslednjih nekoliko godina postalo nepredvidljivo, ali generalno gledano, od januara do maja je obično najbolje vreme u većem delu zemlje.

Saveti za Kalibo i Borokaj

Posetite Kalibo u vreme festivala koji se održava svakog druge nedelje januara.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

kalibo-international-airport

Kalibo International Airport


Kalibo aerodrom predstavlja najvažniju vazdušnu luku u ovom delu Filipina. Povezanost ostrva sa ostatkom sveta je isključivo sa azijskim avio kompanijama ka Kini, Singapuru, Tajvanu, Južnoj Koreji i dr. Od centra grada aerodrom je udaljen 8 km.Borokaj Galerija