Mianmar

Jangun

Jangun

Avio Karte za Jangun

Jangun (nekada Rangun) je glavni grad Mjanmara. Singapore Airlines ima stalne letove ka Jangunu. Jangun je kao komad žada. Ako dolazite prvi put bićete dirnuti lepotom ovog grada, iako se primećuju njegovi nedostaci. Dugo izolovan i zapušten, zadnjih godina privlači strani kapital. Dosta se ulaže u njegovu revitalizaciju pa zato doživljava svoju munjevitu renesansu.

U odnosu na ostale bisere jugoistočne Azije (Hanoi, Penang, Luang Prabang) Jangun ima nešto što ostale metropole nemaju. Raskoš hramova, parkova i jezera ostace Vam u najlepšem sećanju. Videćete ostatke britanske vladavine. Zgrade kolonijalnog perioda mešaju se sa tradicionalnim ili novim zdanjima. Stanovnici glavnog grada Mijanmara zagonetniji su od svojih komšija Tajlandjana i Kineza.

Avio karte rezervišite putem online sistema ili telefonom.

Singapore Airlines vodi vas za Jangun

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Jangun iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Yangun International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  12 i 14 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Parkovi i Pagode Janguna

Pagoda Švedagon - Pored mnogih svetilišta po kome je poznat Jangun, ovo je verovatno najpopularnija turistička atrakcija u Mijanmaru. Smatra se najstarijom pagodom na zemlji, koja predstavlja centar budizma u Mijanmaru. Pagoda je pokrivena sa 30 tona zlata, uključujući i veliki broj dijamanata i rubina. Stara je 2.500 godina i čuvar je Janguna. Ovde možete videti najbolju umetnost Mijanmara i mnogi od hramova ukrašeni su retkim, neprocenjivim skulpturama i rezbarijama od drveta.

Jezero i park Kandavgjio -  Kandavgji, ranije poznato kao Kraljevsko jezero. Sa površinom od 60 hektara, jezero Kandavgji i njegova mirna površina, san su svakog fotografa. U zoru je obavijeno jutarnjom maglom, a sa zalaskom sunca izgleda prosto nestvarno. Jezero okružuju: prirodni park Kandavgji (44 ha), zoološki vrt, akvarijum i zabavni park.

Klima i Temperatura

Visoka sezona u Mijanmaru je od oktobra do kraja marta. Tokom ovog perioda gotovo da nema kiše i dani su divni i sunčani. Najbolje vreme za posetu Mijanmaru je od sredine novembra do kraja decembra.  

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Jangon aerodrom

Aerodrom Jangon - Yangon Airport


Najprometniji je aerodrom u Mianmaru. Nalazi se na 15 - om kilometru od južno od Jangona.

Jangun Galerija