Kina

Hong Kong

Hong Kong

Avio karte za Hong Kong

Hong Kong je grad regija i to jedan od dva u Kini (Makao je drugi). Kao grad država jedan je od najgušće naseljenih mesta u svetu pa je  zato  stalna destinacija Singapore Airlines-a. Hong Kong je odavno poznat po svom futurističkom izgledu i nezadrživom razvoju. Pored izrazito visokih zgrada koje dominiraju i dalje je obavijen izmaglicom kineske tradicije koji se mogu videti na svakom koraku. Hong Kong  je podeljen na tri vazna dela: Kowloon poluostrvo, Hong Kong ostrvo i Lama ostrvo. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Vidikovac Viktorijin vrh (Victoria Pick)

Victoria pick je vidikovac odakle se vidi fantastična panorama grada. Pored  uspinjače tu je i stari tramvaj kojim se takodje možete prevesti. Tako ćete najbolje sagledati Hong Kong i okolinu.

Sa Singapore Airlines do Hong Konga

Do Hong Konga možete stići za nepuna 4 sata leta. Uživaćete u  izvandrednoj usluzi dok letite najmodernijim avionima. Svakodnevni polasci na relaciji Singapur - Hong Kong stoje vam na raspolaganju. Sa polascima iz Beograda preko Singapura do Hong Konga sa avio kompanijom Singapore Airlines Vaše putovanje će biti lepo iskustvo . Sa  SSH (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura i  njegovih atrakcija . Naša preporuka na Putovanju za Hong Kong jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. Tako ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Hong Kong neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog fascinantnog grada.

Avio karte do Hong Konga

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja.. Tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Hong Kong. Ukoliko planirate putovanje za Hong Kong možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas slobodno kontaktirati.

Klima u Hong Kongu

Najbolje vreme za boravak u Hong Kongu je u rano  proleće ili na jesen.

Saveti za Hong Kong

Za kraći boravak u Hong Kongu, najbolje je uzeti organizovanu turu – Razgledanje grada sa odlaskom na Hong Kong Island - Victoria Peak, Abereen fishing village, Repulse Bay i plovidbom po ribarskom naselju. Što se tiče boravka na Kowloonu posetiti obavezno Star Ferry luku i ploviti do Hong Kong  ostrva (oko 10min) Posetiti neko od marketa (može i "night market").  Ako hoćete da vidite hramove treba vam prevoz jer su izvan grada (najbolje uzeti turu).

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

hong kong aerodrom

Hong Kong International Airport - Chek Lap Kok Airport


Aerodrom Hong Kong je smešten na veštački napravljenom ostrvu. Predstavlja čudo graditeljstva. Drugo ime je  Chek Lap Kok po imenu ostrva na kome se nalazi. Povezan je sa Kaulunom (centralnim urbanim delom Hong Konga) sistemom saobraćajnica preko mostova, tunela i vijadukata. Takođe je spojen brzim trajektnim linijama sa susednim kineskim urbanim područjima Guangdžou i Šenžen. Aerodrom je baza za Cathay Pacific, Air Hong Kong i Dragonair. Veliko je čvorište prema Kini. Udaljen je 36 km od grada i godišnji promet je oko 45 miliona putnika.


Hong Kong Galerija