Vijetnam

Hanoj

Hanoj

Avio Karte za Hanoj

Hanoj je postao glavni grad još pre 1000 godina za vreme vladavine Cara Ly Thai To. Hanoj je po atmosferi istorijski centar Vijetnama pa su ga tako Francuzi za vreme svoje vladavine proglasili glavnim gradom Indokine (od 1902 do 1953 god.). Singapoe Airlines redovno leti za Hanoj kao poslovnu i turističku destinciju .

Danas Hanoj predstavlja spoj dveju civilizacija Francuske i Vijetnamske. Kroz kulturu, arhitekturu i kuhinju. Zato je vrlo popularno jelo gde je francuski baget nafilovan svinjetinom, šargarepom, krastavcem začinjen korijanderom i čili sosom,....

Kako budete istraživali Vijetnamsku kuhinju otkrivaćete i haotične ulice Starog kvarta i trendseterski kraj Tay Ho sa finim restoranima i slikovitim Zapadnim Jezerom.

Avio karte rezervišite putem online sistema ili telefonom.

Singapore Airlines vodi vas za Hanoj

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Hanoj iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Noi Bai International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  12 i 14 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Jezero Kraljeva (Ho Tay) i Mauzolej Ho Ši Min

Ho Tay (Zapadno jezero) – Najveće jezero u centru Hanoja, Zapadno jezero je jedno od najvećih gradskih atrakcija. Jezero je nekada bilo centar, rezervisan za kraljeve i mandarine (ministre).  Oni su na obalama jezera izgradili prelepe palate i impresivne znamenitosti. Krivudava staza duž jezera, duga 14km, predstavlja posetiocima ove i druge ikone. Uključujući ostatke vrta Nhat Tan i hram Tay Ho, jedne od tri glavne pagode

Mauzolej  Ho Ši Min - Rođen 1890. godine, Ho Ši Min bio je vijetnamski revolucionar i državnik. je Pomagao je, a kasnije i predvodio proterivanje okupatora iz svoje otadžbine; Francuza, Japanaca i konačno Amerikanaca. Predsednik od 1955. do svoje smrti 1969. godine. Bio je osnivač moderne nacije. Njegov mauzolej dizajnirali su Sovjeti u grandioznom i masivnom stilu.

Temperatura i Klima

Postoje tri glavne sezone, topla, kišovita i hladna. U planinskim delovima zemlje imate relativno hladniju klimu. Temperature u toku zime mogu da se spuste i ispod nule. U severnom delu Vijetnama, u zimskim mesecima, od novembra do aprila je hladno i vlažno. Leta, od maja do oktobra, su topla. Ako ste izabrali južni deo zemlje za odmor, izbegavajte sparnu letnju sezonu od kraja februara do maja. Na jugu, najvlažniji meseci su od juna do avgusta. To definitivno nije najbolje vreme za posetu Vijetnamu. U ovom delu je suvo od decembra do aprila. Period tajfuna je od jula do novembra.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Hanoj aerodrom

Internacionalni aerodrom Hanoj - Noi Bai International Airport


Aerodrom glavnog grada Vijetnama predstavlja najveći i najznačajniji civilni aerodrom zemlje. Nalazi se na 35 km severoistočno od centra Hanoja u distriktu Soc Son. Aerodrom se sastoji od dva terminala, terminala 1 (domaći saobraćaj) i terminal 2 (medjunarodni saobraćaj). Terminal 2 je otvoren 2015 godine.

Hanoj Galerija