Kina

Guangdžou

Guangdžou

Avio karte za Guangdžou

Guangdžou je treći po veličini grad u Kini. Glavni grad južne provincije  Guangdong. Stalna je destinacija Singapore Airlines-a. U periodu dinastije Tang, doživeo je nagli razvoj i to izmedju 618-907 n.e. Tada je postao poznata trgovačka luka na obalama Biserne reke. Ovaj grad od tada nosi poznato ime Kanton. Nosilac je dinamičnog razvoja ovog dela Kine koja je od manufakturne proizvodnje dostigla industrijsku.

Guangdžou se pruža duž obala Biserne reke od ostrva Šamian na zapadu do  Novog Grada Žujiang  na istoku. Centar Guangdžoa je doživeo urbanističku renesansu dok su pojedini kvartovi sačuvali tradicionalni izgled.

Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Singapore Airlines vodi vas do Guangdžoa

Sa Singapore Airlines do Guangdžoa možete stici za nepuna 4 sata leta. Uživaćete u  izvandrednoj usluzi dok letite najmodernijim avionima. Svakodnevni polasci na relaciji Singapur-Guangdžou stoje vam na raspolaganju. Sa polascima iz Beograda preko Singapura do Guangdžoa sa avio kompanijom Singapur Airlines vaše putovanje se predstavlja  nezaboravno iskustvo. Sa stop overom u Singapuru i uz neki od SSH (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura, njegovih atrakcija . Naša preporuka na Putovanju za Guangdžou jeste da provede barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. Tako ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Guangdžou neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog fascinantnog grada.

Šamian (Shamian) ostrvo i carska Kina

Nezadrživi razvoj grada progutao je stari Kanton. U prilici ste da sa stručnim vodičima obidjete centralnu oblast grada. Videćete ostatke carske Kine, mauzolej star 2000 godina, tradicionalne kuće i zgrade iz kolonijalnomg perioda u gradskoj oazi u vidu ostrva. Ceo obilazak biće ineresantniji uz uvek ineresantne prodavnice i pijace tradicionalne medicine, odeće i hrane.

Putovanje sa Singapore Airlines kompanijom

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Prištine. Takodje tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Guangdžou. Ukoliko planirate putovanje za Guangdžou, možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas  kontaktirati.

Klima u Guangdžou

Vreme putovanja u ovaj deo Južne Kine je najpogodnije zimi mada i ostali periodi nisu loši ukoliko podnosite letnje temperature. Možda jedino period tajfuna nije preporučljiv za boravak ali toga se pribojavaju priobalni gradovi.

Saveti za putnike

Geografski položaj, blizina Hong Konga i Makaa koji su južno od ovog grada omogućuje Vam da obidjete i ova dva priobalna  grada. Zbog svoje atraktivnosti pogledajte stranicu koja će  ih detaljnije opisati.

CAN

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Guangdžou_Baiyun_Airport_1

Medjunarodni aerodrom Guangdžou - International airport Bajun


Međunarodni aerodrom Guangdžou Bajun (CAN) koji opslužuje glavni grad provincije Guangdung, drugi je najprometniji kineski aerodrom. Aerodrom se nalazi 27 kilometara severno od centra grada i služi kao hab za China Southern Airlines i fokus grad je za Shenzhen Airlines. Aeorodrom, koji se ponekad naziva Novi Bajun, ima tri piste i jedan putnički terminal sa dva područja za ukrcavanje - A i B – svaki sa tri hola. Preko 55 avioprevoznika saobraća sa aerodroma i putnici odatle imaju direktne letove ka destinacijama širom Azije, Okeanije, Evrope, Afrike i Severne Amerike.


Guangdžou Galerija