Filipini

Davao

Davao

Avio karte za Davao

Davao je glavni grad filipinskog ostrva Mindanao. Kao sve privlačnija turistička destinacija avio kompanija Singapore Airlines leti do ovog drugog  grada u državi. Nalazi se u podnožju najviše planine na Filipinima. U pitanju je uspavani vulkan Apo. Apo je dom mnogih endemskih vrsta medju kojima je i filipinski orao koji je  najveći od svoje vrste na svetu. Od biljaka ovo je dom najpoznatijig  voća Durian koji je čuven po vrlo neprijatnom mirisu. Ovo je grad sa vrlo brzim napretkom zahvaljujući tome što je  ekonomski   i turistički centar. Sa rekom Davao i njenim brzacima sa jedne strane i smaragdno zelenom obalom ovo je vrlo privlačna destinacija. U gradu možete zateći mnoge nacije: Filipince, Japance, Kineze. Najveći uticaj ostavili su Španci i Englezi. Pored kulturnog, nabrojane nacije ostavljaju svoj uticaj i u kulinarstvu .  Zato je filipinska kuhinja možda najbogatija na svetu.

 na. Avio karte možete rezervisati online ili putem telefona.

Nacionalni park Davao i vibrantni gradski festivali

Nacionalni park - Okruženje grada i uspavani vulkan Apo staništa su mnogim životinjama. Posebno se izdvaja filipinski orao koji spada u najveće ptice svoje vrste na svetu. Za one koji vole krokodile tu je park ovih divovskih reptila.

Festivali - Davao je domaćin brojnim festivalima koji se dobrim delom vezuju sa velike verske praznike. Neke od festivala posetioci porede sa onima u Brazilu. Puno živopisnih kostima, ritmične muzike i prelepih ljudi. Ne treba zaboraviti da su Filipini jedina azijska država sa većinskim hrišćanskim stavnovništvom.

Singapur i njegove atrakcije

U Singapuru uz neki od SSH paketa (Singapore Stopower Holiday) u odlasku ili u povratku možete uživati u razgledanju Singapura, njegovih atrakcija . Drugo, naša preporuka na putovanju za Davao jeste da provedete barem jedan ili (ukoliko Vam vreme dozvoljava) dva dana u Singapuru. U saradnji sa gradom Singapurom, avio kompanija Singapore airlines je obezbedila paket sa kojim  ćete se odmoriti i uživati  u prvoklasnoj usluzi i atrakcijama Singapura. Po dolasku u Davao neće Vam biti potreban dodatni odmor već ćete odmah krenuti u obilazak ovog fascinantnog grada.

Putovanje na Davao

Putovanje je moguće započeti ne samo iz Beograda nego i iz ostalih gradova regiona i to: Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Prištine. Takodje tokom godine Singapore Airliens organizuje brojne promotivne akcije i promocije za mnoge destinacije između kojih i za Davao. Ukoliko planirate putovanje Davao, Filipine možete pratiti našu sekciju i po objavi promocije napraviti rezervaciju u uštedeti putujući po najpovoljnijim tarifama. Promocije su dostupne ne samo za Ekonomsku klasu nego i za Biznis klasu. Za sva dodatna pitanja vezano za putovanje možete nas slobodno kontaktirati.

Klima

Filipini imaju pretežno tropsku klimu. Na osnovu temperature i padavina, klima Filipina može se svrstati u dve dominantne sezone: kišna sezona, od juna do novembra i suva sezona, od decembra do maja. Imajte na umu da sezona tajfuna traje od juna do početka decembra. Vreme na Filipinima je u poslednjih nekoliko godina postalo nepredvidljivo, ali generalno gledano, od januara do maja je obično najbolje vreme u većem delu zemlje.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

davao-aerodrom

Davao internacionalni aerodrom - Francisco Bangoy International Airport


U pitanju je glavni aerodrom regiona i po prometu je na trećem mestu na Filipinima. Aerodromska zgrada je nova kao i terminal, kontrolni toranj i infrastruktura od piste do saobraćajnih pristupnica.


Davao Galerija