Vijetnam

Da Nang

Da Nang

Avio karte za Da Nang

Da Nang je peti najveći grad u Vijetnamu i dosta dugo je imao reputaciju učmale i zatvorene sredine. Pred dvadesetak godina započelo je otvaranje, te se danas grad ubrzano razvija, grade se hoteli uz njegovu kilometarsku plažu. Singapoe Airlines redovno leti za Da Nang kao turističku destinciju .

Južno od grada, prema Hoi Anu, proteže se čuvena Kineska plaža. Isto tako, u tom smeru, na rubu grada, nalaze se Mermerne planine, skupina od pet brda sa pećinama u kojima se nalazi nekoliko budističkih i hinduističkih svetilišta. Avio karte rezervišite putem online sistema ili telefonom.

Singapore Airlines vodi vas za Da Nang

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Da Nang iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Da Nang International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  12 i 14 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Mermerne Planine i Hoi An "Venecija Vijetnama"

Hoi An – Ovo ribarsko selo postalo je turistička atrakcija, a nalazi se na obali Južnog kineskog mora. Hoi An je bio međunarodna luka od XVI veka , iako je ozbiljan transport odavno preseljen u Da Nang. Srce grada je i dalje Stari grad, pun krivudavih staza i prodavnica u kineskom stilu. Ponekad ga nazivaju “Venecijom Vijetnama”, zbog uskih kanala koji prolaze kroz deo grada.

Mermerne Planine – sigurno može nazvati glavnom atrakcijom Dananga. Mermerne planine ujedinjuju ručni rad prirode i stvaranje ljudskih ruku, stvarajući zadivljujući i jedinstvenu atmosferu. Na Mermernim planinama videćete arhitektonske celine izrađene u kineskom stilu, podzemne hramove i neverovatnu lepotu vrtova. Ova atrakcija je mesto koje želite sigurno da posetite ako ste u Danangu. Iz Dananga čeka vas 2,5 sata puta železnicom koje je više nego što ste očekivali. Što uslugom, što neverovatnim kraškim krajolikom okupan zelenilom . Nezaboravno.

Temperatura i Klima

Postoje tri glavne sezone, topla, kišovita i hladna. U planinskim delovima zemlje imate relativno hladniju klimu, a temperature u toku zime mogu da se spuste i ispod nule. U severnom delu Vijetnama, u zimskim mesecima, od novembra do aprila je hladno i vlažno, a leta, od maja do oktobra, su topla. Ako ste izabrali južni deo zemlje za odmor, izbegavajte sparnu letnju sezonu od kraja februara do maja. Na jugu, najvlažniji meseci su od juna do avgusta i to definitivno nije najbolje vreme za posetu Vijetnamu. U ovom delu je suvo od decembra do aprila. Period tajfuna je od jula do novembra i ako možete zaobiđite Vijetnam u ovo vreme.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

1200px-DAD_new_terminal_2012_01

International airport Da Nang - Medjunarodni aerodrom Da Nang


Najveći aerodrom centralnog Vijetnama i po prometu treći u državi.  Nalazi se u blizni Da Nanga i opslužuje oko 5 miliona putnika godišnje a planira se i do 20 miliona u skorijoj budućnosti.


Da Nang Galerija