Filipini

Cebu

Cebu

Avio karte za Cebu, Filipini

Cebu je glavni grad provincije i  istoimenog ostrva koje sačinjava arhipelag Filipina. Po veličini predstavlja drugi grad . Najstariji je grad Filipina. Po značaju možda čak i prvi. Singapore Airlines sa redovnim linijama povezuje Singapur i Cebu.

Po kolonizaciji Portugalci su prvo zauzeli ovu oblast zbog centralnog položaja i trgovinskog značaja koji je imao i dalje ima. Sa predsedničkom rezidencijom, starom tvrdjavom i velikim brojem crkava,  grad odiše otmenošću i snagom nekadašnje kolonije. Lepo je posetiti ovaj grad u vreme velikih crkvenih praznika sa bogatim uličnim procesijama ili u periodu rege i rok muzičkih festivala.

U blizini Cebu poslovnog parka (Business Park)  nalazi se veliki trgovinski centar Ayala Center Cebu koga dnevno poseti 85.000 ljudi dok za vikend broj prelazi 120.000 posetilaca. Uveče prošetajte nekom od avenija ili posetite zaliv gde je smešten veliki broj restorana.

Singapore Airlines vodi vas na Cebu, Filipini

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana na Cebu iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Cebu International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Istorijski centar grada i šoping

Kao najstariji grad Filipina, Cebu ima šta da pokaže . Obilazak započnite posetom nekim od crkva a šetnju završite sa tvrdjavom koju su napravili Španski osvajači i jedinstvena je na Filipinima. Tržni centri, pijace, radjne i radnjice ... ima ih na sve strane. Sve poznate robne marke su zastupljene ali i lokalni proizvodi, suveniri i filipinski kulinarski specijaliteti.

Temperatura i klima Filipini

Filipini podležu uticaju tropsko-monsunske klime. Vrlo vlažno, sparno sa konstantnom temperaturom oko 29 stepeni. Najsuvlji delovi godine su u mesecima od Juna do kraja Avgusta. Ostali meseci su kišni. Obucite se i obujte  se lagano.

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

cebu_international_airport

Internacionalni aerodrom Cebu - Mactan, Cebu International Airport


Internacionalni aerodrom Cebu glavni je aerodrom ove oblasti i po prometu drugi na Filipinima. Nalazi se na obližnjem ostrvu Maktan (Mactan) u Lapu-lapu City-ju  i po prometu je dvadeseti u Aziji. Osnovan je od strane vazdušnih snaga USA 1952. godine. Zbog povećanja prometa uskoro se očekuje početak izgradnje nove zgrade aerodoma.


Cebu Galerija