Bruneji

Begavan

Begavan

Avio karte za Begavan

Na prvi pogled, Bruneji, na mapi predstavljaju ostrvce u obliku suze između Malezijskih ostrva Sabah i Saravak.

Glavni grad: Bandar Sari Begawan;  Broj stanovnika: oko 400,000; Službeni jezik: Malajski, Engleski, Mandarinski. Za većinu posetilaca glavni grad Bandar Seri Begavan služi kao prolazna stanica za obilazak Bornea i netaknutih koralnih grebena koji okružuju severne plaže ovog grada. Zbog sve veće popularnosti ove destinacije, Singapore Airlines sa redovnim linijama povezuje Singapur i Bandar Sari Begavan.

Bandar Seri Begavan je sedište 600 godišnjeg Sultanata, zato je on nešto više od prolaznog mesta. Simbol grada je Sultan Omar Ali Saifuddien džamija dokaz čvrste vere i nacije, dominira sa zlatnim kupolama nad gradom i nalazi se na veštačkom jezeru. Definitivno se isplati da se ostane duže  nego što mislite.

Obavezno treba obići zlatne sale Kraljevske palate, ploveće pijace i Kampong Aier koji je više od 40 povezanih zaselaka izgrađenih na 8km dugom potezu reke Brunei. Dom za više od 39.000 meštana, a uz kuće, škole, prodavnice, džamije, bolnice tu su i policijske stanice na stubovima.

Avio karte za Manado rezervisati putem online sistema ili telefonskim pozivom.

Singapore Airlines vodi vas za Begavan

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana za Begavan iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Brunei International Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Džamija Sultan Omar Ali i kraljevska riznica

Sultan Omar Ali Saifuddien džamija  je verski objekat koji dominira centrom grada. Bajkovite zlatne kupole opčinnjavaju svakog posetioca. Uz džamiju je napravljeno veštačko jezero tako da podseća na Tadž Mahal. Posete džamiji su vremenski ograničene a obilazak  unturašnjosti bogomolje je takodje ograničen na deo kod ulaza.

 

Kraljevska riznica Mnogi državnici  koji su dolazili u zvaničnu posetu Brunejima u znak pažnje darivali su Sultana skupocenim poklonima. Videćete razne upotrebne i ukrasne predmete koji su uradjeni u zlatu i ukrašeni, dragim kamenjem i ostalim dragocenostima. Sve to možete videti u  Royal Regalia Museum.

Temperatura i klima

Bruneji podležu uticaju tropsko-monsunske klime tj. ekvatorske klime. Vrlo vlažno, sparno sa konstantnom temperaturom oko 33 stepana. Najsuvlji delovi godine su u mesecima od Juna do kraja Avgusta. Obujte se i obucite se lagano.  

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

Begavan aerodrom

Aerodom Bruneji - Brunei Intl


Airport information: Brunei Aerodrom, glavna vazdušna luka ove male zemlje. Vremenska zona je GMT +8, prosečna temperatura je 27 oC. Udaljenost od centra grada je 8 km.Save

Save

Begavan Galerija