Tajland

Bangkok

Bangkok

Avio karte za Bangkok

Bangkok predstavlja jedinstvenu tropsku metropolu Jugoistočne Azije. Singapore Airlines redovnim linijama povezuje sve gradove sveta sa Bangkokom.

Živ i kosmopolistki, Bangkok je mesto gde se mnoge kulture  susreću. Obilazak počnite od Rattanakosin, kao istorijskog centra gde ćete videti hramove  i palate, koji će vam sve reći o starom Bangkoku, do modernog dela grada koji predstavlja epicentar zabave i noćnog života.

Sukhum vit Road je šoping meka za visoko društvo Bangkoka dok je Khao San Road idealno mesto za one sa skromnijim budžetom.Kada se umorite od ulične vreve i aktivnog obilaženja brojnih turističkih atrakcija, uželećete se mira i tišine. To vam može pružiti Lumpini Park, Central park Bangkoka koji se prostire svojim bujnim zelenilom na 57 hektara. Možda  bi vam pre prijala spora vožnja brodićem po reci Chao Praya gde ćete uživati u bogatoj ponudi plovećih pijaca koje su smeštene u okruženju rustičnih i tradicionalnih kuća ovog grada.

Bangkok je jedinstveno mesto gde će vam sva čula uživati; od pogleda na zlatne pagode, smaragdnog Budu ili dok uživate u gastronomskim čarolijama ovog dela sveta. Zato vam predlažemo  da obilazak započnete vožnjom "Nebeskim vozom" i upoznate ovaj veličanstveni grad iz jedinstvene perspektive.

Singapore Airlines vodi vas u Bangkok

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Bangkoku iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Bangkok International Airport. Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 15  sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Vidite Smaragdnog Budu i ploveće pijace Bangkoka

Kraljevska palata ili Grand Palace – datira iz 1782. godine i s vremenom se nadograđivala. U ranom 20-om veku palata je bila ključna tajlandskoj vladi jer su se tu nalazili sudovi i administracija. Unutar prostora palate nalazi se značajan hram Wat Phra Kaew u kome se nalazi kip Smaragdnog Bude koji se smatra najvažnijim hramom u celom Tajlandu. Buda je tamno zelene boje i označava početak Chakri dinastije kojoj pripada i sadašnji Kralj. Buda sedi u meditacijskoj pozi i velik je 66 santimetara. Smatra se da kip smaragdnog Bude donosi  prosperitet zemlji .

Temperatura i klima

Bangkok je pod uticajem tropsko - monsunske klime. Najbolje vreme za posetu je od februara do kraja juna. Ostali periodi su monsunski.