Indonezija

Balikpapan

Balikpapan

Avio karte za Balikpapan

Balikpapan, (Indonezija) je  lučki i drugi po veličini grad na istočnom delu ostrva Borneo. U bliskoj prošlosti Balikpapan je bio malo ribarsko mesto dok je danas grad u usponu. Nagli razvoj i prosperitet doživeo je zbog bogatih naftnih nalazišta. Singapore Airlines redovnim linijama povezuje Singapur i Balikpapan.

Pored više peščanih plaža u neposrednoj okolini grada nalaze se  prašume. Neke od njih su pretvorene u rezervate i nacionalne parkove . Od atrakcija u blizini nalaze se  ostaci japanske artiljerije iz 2. sv. rata. Pored velikog broja šoping molova u gradu možete zateći i tradicionalne pijace sa suvenirima  i bogatom ponudom lokalnih specijaliteta. Treba istaći da je ovaj grad više puta proglašavan kao najprijatniji i najbolji za život u Indoneziji.

Avio karte možete rezervisati putem on-line sistema na sajtu ili putem telefona.

Singapore Airlines vodi vas u Balikpapan

Singapore Airlines ima četiri leta svakog dana ka Balikpapanu iz Singapura; šest polazaka nedeljno iz Srbije i regiona. Sa polascima iz Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita i Ljubljane preko Singapura uživaćete u izvanrednoj usluzi od momenta kada kročete na let koji obavlja Singapore Airlines pa sve do sletanja na aerodrom Sultan Aji Muhammad Sulaiman Airport.  Predvidjeno trajanje celokupnog leta je izmedju  14 i 17 sati; sa presedanjem u Evropi i Singapuru. Ukoliko Vam vreme dozvoljava a i želeli biste da napravite predah od dugog leta, naša preporuka je da napravite stop u Singapuru. Ukoliko se odlučite za ovu opciju Singapore Ailrines je u saradnji sa Singapurom pripremio pakete Singapore Stopover Holiday uz koje ćete na najbolji način upoznati ovu metropolu.

Plaže i rezervati Balikpapana

Plaže Balikpapana U gradu i van njega postoje brojne plaže koje se ističu po svojoj lepoti.: Manggar Beach, Segara Beach, Monument Beach, Kemala Beach, Brigade Mobile Beach i Melawai Beach.

Temperatura i klima

Balikpapan (Borneo) podleže uticaju tropsko-monsunske klime. Vrlo vlažno, sparno sa konstantnom temperaturom oko 29 stepeni. Najsuvlji delovi godine su u mesecima od Juna do kraja Avgusta. Obucite se lagano .

/

Preporučujemo hotele

Preporučujemo restorane

Preporučujemo atrakcije

O aerodromu

balikpapan-air

Internacionalni aerodrom Balikpapan - Sultan Aji Muhammad Sulaiman Airport


Ustanovljen je još u periodu dok je Holandija vladala ovim produčjem. Danas je to vrlo moderan  aerodrom koji je etapno rekonstruisan od 1991. do 1997. godine. U sklopu novog terminala postoji i zgrada starog terminala. Po prometu nalazi se na šestom mestu u Indoneziji.

Save

Balikpapan Galerija